Dotace z ROP Jihozápad pomohly školám v Jihočeském kraji

18.09.2013 12:05

Žáci několika středních škol v Jihočeském kraji mají díky dotacím z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Jihozápad (ROP Jihozápad) od počátku tohoto školního roku modernější výuku.

Dotace z ROP Jihozápad pomohly školám v Jihočeském kraji
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Žáci Středního odborného učiliště služeb Vodňany, kteří studují obor zahradník/zahradnice, mohou využívat nový skleník, podpořený z dotace ve výši téměř 849 tisíc korun. Studenti Vyšší odborné školy, Střední školy a Centra odborné přípravy v Sezimově Ústí zase získali nové výukové stroje a zařízení, dotované částkou 4,5 milionu korun, a ve Střední škole Vimperk mají mladí mechanici nové demonstrační pracoviště, podpořené dotací vyšší než 4,2 milionu korun.

„Během podzimu by mělo ukončit realizaci dalších šest projektů, včetně zajímavého projektu Učíme se podnikat. Cílem projektu Střední školy obchodní v českobudějovické Husově ulici, který získal dotaci z ROP Jihozápad ve výši zhruba 4,2 milionu korun, je zlepšení podmínek pro vzdělávání a zkvalitnění odborné přípravy žáků na této škole,“ sdělila Michaela Šímová, ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad. Záměrem projektu je zřízení dvou učeben a jejich následné vybavení nejmodernějšími technologiemi, které napomohou naplnit vzdělávací program školy. „Učebny a zařízení budou využívány pro výuku povinného předmětu Fiktivní firma, ve které se žáci učí řešit konkrétní situace z firemního prostředí. Dále budou využívány pro výuku dalších odborných předmětů i k realizaci části odborné praxe,“ doplnila Michaela Šímová.

„Díky dotacím ROP Jihozápad bylo v Jihočeském a Plzeňském kraji podpořeno od roku 2007 celkem 74 projektů z oblasti školství, z nichž 36 bylo realizováno na území Jihočeského kraje. V obou krajích byly podepsány smlouvy na dotace za necelou miliardu korun, přesně 947 050 016 korun a proplaceno bylo celkem 610 196 421 Kč,“ uvedl Ivo Grüner, předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

„Největší dotaci, přesahující 27 milionů korun, získal v Jihočeském kraji projekt Půdní vestavba Gymnázia Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci. Dalších zhruba 25 milionů získala VOŠ, SPŠ automobilní a technická v Českých Budějovicích na zkvalitnění výuky, konkrétně zejména na pořízení nových technologií a zařízení do odborných učeben a laboratoří v areálu ve Skuherského ulici. Jsme rádi, že školy uspěly se svými projekty, protože výuka by měla probíhat v moderních podmínkách, co nejvíce se blížících podmínkám podniků, v nichž učni a studenti najdou své pracovní uplatnění,“ doplnil místopředseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Jihočeského kraje Jaromír Slíva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…