ERÚ byl oceněn v soutěži Českých 100 nejlepších za svou stabilitu

01.12.2014 13:36

Historicky první ocenění v soutěži Českých 100 nejlepších 2014, která již od roku uděluje společnost Comenius, získal v oborové kategorii Dynamický růst a stabilita Energetický regulační úřad (dále jen „ERÚ“).

ERÚ byl oceněn v soutěži Českých 100 nejlepších za svou stabilitu
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

Ocenění, které uděluji tajným hlasováním zástupci širokého okruhu odborníků, si převzala předsedkyně ERÚ Alena Vitásková na slavnostním ceremoniálu ve Španělském sále Pražského hradu.

„Jsem velmi ráda, že nás odborná veřejnost vnímá jako stabilní, ale dynamický úřad, který se snaží poskytovat celému energetickému odvětví maximální jistotu, zároveň však neváhá zavádět inovativní přístupy v regulaci energetiky. Ocenění je i odměnou pro celý náš tým, který se za poslední tři roky významně obměnil a zprofesionalizoval,“ uvedla Alena Vitásková. Podle jejích slov je podobné důkazem toho, že ERÚ vykonává svou prací dlouhodobě profesionálně a že snaha o omezování jeho pravomocí není racionálně podložena.

„Energetický regulační úřad dosáhl v posledních letech významných úspěchů při snižování cen energií pro konečné zákazníky v elektroenergetice i plynárenství a také při odstraňování následků příliš štědré podpory obnovitelným zdrojům. Předsedkyně úřadu Alena Vitásková rovněž významně posílila mezinárodní reputaci regulátora jak v Evropě, tak ve Spojených státech, zejména v otázkách energetické bezpečnosti,“ uvedli organizátoři soutěže v odůvodnění ocenění.

Cílem soutěže Českých 100 nejlepších je v celonárodním měřítku nalézt, vybrat, zviditelnit a veřejně slavnostním způsobem ocenit v Česku působící firmy, podniky, či společnosti z co nejširšího spektra ekonomických aktivit, které dosahují vynikajících, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků. Základním a jediným měřítkem konečného umístění je četnost nominací jednotlivými respondenty. Ocenění uděluje sdružení COMENIUS, které bylo založeno v roce 1990 jako panevropská společnost pro kulturu, vzdělávání a vědecko-technickou spolupráci. COMENIUS je nezisková organizace, která podporuje a propaguje mezinárodní kontakty a spolupráci v oblasti vzdělávání, kultury, vědy a techniky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…