ERÚ se kvůli novele zákona obrátil na Evropskou komisi

12.03.2014 14:20

Žádost o prozkoumání legislativní kompatibility poslaneckých pozměňovacích návrhů v souvislosti s projednáváním tzv. "rychlé" novely zákona č. 458/2000 Sb., energetický zákon a zákona č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie, která je v současné době projednávána na půdě Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky jako sněmovní tisk č. 99/0, zaslal dnes Energetický regulační úřad (ERÚ) Evropské komisi.

ERÚ se kvůli novele zákona obrátil na Evropskou komisi
Foto: ERÚ
Popisek: ERÚ

„Domníváme se, že zejména poslanecký pozměňovací návrh pana Milana Urbana, směřující ke změně organizace ERÚ a změně způsobu vydávání cenových rozhodnutí, je v rozporu s evropskými směrnicemi, zejména čl. 35 směrnice 2009/72/ES a čl. 39 směrnice 2009/73/ES, a fakticky ohrožuje nezávislost trhu, ochranu rovných podmínek pro všechny účastníky trhu i připravovanou změnu pravidel pro stanovení cen v oblasti energetiky. Považujeme za svou povinnost informovat o této skutečnosti představitele Evropské komise, dále se k celé problematice nebudeme veřejně vyjadřovat,“ uvedl dnes tiskový mluvčí ERÚ Jiří Chvojka.

Odkaz na kalkulátor srovnání dodavatelů elektrické energie: http://kalkulator.eru.cz/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…