Eaton přípojnice Busbar Top pro systém xEnergy nově s otevřeným šasi

23.07.2014 17:19

Eaton Elektrotechnika uvedl nové přípojnice Busbar Top pro řadu modulárních nízkonapěťových rozváděčů xEnergy. Busbar Top přináší inovaci v podobě otevřeného provedení šasi, díky kterému je k přípojnicím snadný přístup bez nutnosti odstranění jakéhokoliv vybavení zevnitř zařízení, i v případě rozváděče instalovaného například u stěny. S novým systémovým provedením lze dosáhnout až 12 měděných přípojnic 30x10 na fázi s celkovým součtovým proudem 4000 A.

Eaton přípojnice Busbar Top pro systém xEnergy nově s otevřeným šasi
Foto: Eaton
Popisek: Eaton

Až 12 přípojnic 30x10 na fázi s proudem 4000 A

Otevřené provedení konstrukce u přípojnic Busbar Top rovněž dovoluje volný výběr pozice montážní lišty přípojnice. S novým systémovým provedením lze dosáhnout maxima 12 měděných přípojnic 30x10 na fázi s celkovým součtovým proudem až 4000 A. Díky výborné dostupnosti přípojnic je snadné i jejich propojení s dalšími součástmi systému, což významně snižuje instalační dobu.

Využití i u kritických aplikací

Přípojnice Busbar Top jsou vhodné pro výrobce rozváděčů, poskytují řešení vhodné pro aplikace s omezeným přístupem k  výzbroji rozváděče. Díky snadné dostupnosti jsou pak přípojnice ideálním řešením pro kritické aplikace, které po uživatelích vyžadují časté preventivní kontroly.

Modulárnost a rozšiřitelnost

Nový systém xEnergy Busbar Top je plně kompatibilní se standardním systémem xEnergy, jehož přípojnice jsou klasicky montované vzadu. Obě uspořádání se vyznačují modulárností a možností snadného rozšíření v případě rostoucích požadavků uživatelů.

Na fázi lze připojit až čtyři transformátory

Podobně jako ostatní rozváděče xEnergy poskytuje i nová verze Busbar Top různé možnosti montáže vstupních a výstupních jističů i dalšího vybavení. Vnitřní oddíly mohou být konfigurovány formou oddělení až 4b, typ 7. Rozváděč je konstruován pro montáž dvou jističů vedle sebe v samostatných oddílech. Vstupní oddíly mají dostatečnou prostorovou rezervu pro měření až čtyř proudových transformátorů (CT), které mohou být připojeny na fázi.

Třípólová i čtyřpólová montáž s rozsahem 630 – 4000 A

Rozváděče xEnergy byly testovány v souladu s požadavky IEC/EN 61439. Přípojnice Busbar Top mohou být konfigurovány jak pro třípólovou, tak pro čtyřpólovou montáž s hodnotami od 630 A do 4 000 A. Mohou být konfigurovány pro krátkodobý jmenovitý výdržný proud (ICW) s hodnotami až do 105 kA po dobu jedné sekundy nebo 65 kA po dobu tří sekund.

O společnosti Eaton Elektrotechnika

Eaton Elektrotechnika s.r.o., výrobce přístrojů pro domovní a průmyslové elektroinstalace, přístrojů pro distribuci elektrické energie a záložních zdrojů patří od dubna roku 2008 do skupiny Eaton Corporation. Společnost vstoupila na český trh v roce 1993. V září 2009 změnila společnost v souvislosti s integrací do skupiny Eaton název z Moeller na Eaton Elektrotechnika s.r.o. Významnou součástí společnosti Eaton Elektrotechnika je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně.

Se svými zhruba tisíci pracovníky se společnost řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji. Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum BDC v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Eaton a Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

V žebříčku Czech TOP 100 nejvýznamnějších firem České republiky se v roce 2011 společnost Eaton Elektrotechnika umístila na 90. místě, čímž se posunula o čtyři příčky výše oproti roku 2010. Dále obhájila 6. příčku v žebříčku TOP100 ICT.

Začátkem roku 2012 otevřela skupina Eaton vlastní inovační centrum ve Vědeckotechnickém parku v Roztokách u Prahy, své první v Evropě a páté na světě.

Za tento investiční projekt pak společnost Eaton obdržela v roce 2013 ocenění Investor roku 2012.

Více informací získáte na webových stránkách http://www.EatonElektrotechnika.cz nebo http://www.Eaton.cz.

O skupině Eaton Corporation

Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.

Eaton je společností zabývající se řízením energie, která svým zákazníkům poskytuje úsporná řešení pomáhající řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii efektivněji, bezpečněji a udržitelněji. Obrat společnosti dosáhl v roce 2013 hodnoty 22 miliard USD. Má přibližně 101 000 zaměstnanců a prodává své výrobky zákazníkům ve více než 175 zemích světa. Více informací naleznete na stránkách http://www.Eaton.eu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

13:21 Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

Po zavedení nových pravidel pro zdanění zaměstnanecké benefity zachovalo v nezměněné podobě jen 60 p…