Effectix.com přichází s novými produkty v oblasti sociálního marketingu a médií

29.04.2014 9:49

Společnost Effectix.com, specialista na online marketing, rozšiřuje své služby. Nově se ve svém portfoliu v oblasti sociálního marketingu nabízí analýzy, poradenství, školení i kompletní správu aktivit na sociálních médiích.

Effectix.com přichází s novými produkty v oblasti sociálního marketingu a médií
Foto: red
Popisek: Effectix.com

Sociální marketing je dlouhodobě jednou z velmi důležitých oblastí marketingu, která je u nás často opomíjena. Jak  dokonce zaznělo na konferenci Internet Advertising Conference 2014, tak v Česku sociální marketing neumíme a neděláme. Je to diskutabilní, ale poučná a důležitá věc. Současně je nutné si uvědomit následující:

Přítomnost firem na sociálních médiích skutečně není možné chápat jako využití jednoho jediného sociálního kanálu, ale vždy je potřeba myslet podstatně šířeji.

Sociální média a sociální marketing je nutné chápat i v souvislosti s dalšími marketingovými kanály a umět je plně začlenit do celkového marketingu, komunikace i public relations.

Sociální média je možné využívat jak pro efektivní marketing, přivádění zákazníků, konverze či prodej, tak pro posilování značky ale, možná i hlavně, pro komunikaci se zákazníky.

Effectix.com má dlouholeté zkušenosti v oblasti sociálního marketingu a od května výrazně rozšiřuje aktivity v této oblasti. Firmám přinese komplexní služby od analýzy, poradenství a školení až po plnou správu profilů na sociálních sítích. A to v plné šíři sociálních médií, která jsou v České republice používána - Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest, Instagram, Google+, YouTube či bloggy.

„Na sociálních médiích tráví lidé velké množství času, proto nesmí být tato oblast opomíjena. Navíc je důležité si uvědomit, že je to místo pro zábavu a odpočinek. Proto je nutné k sociálním médiím i tak přistupovat," komentuje Kateřina Holnová, výkonná ředitelka společnosti Effectix.com. „Mohou být fanoušky i zákazníky, ale pokud firmy chtějí využít jejich potenciál, je nutné velmi precizně cílit, analyzovat i pracovat s obsahem. Bez pomoci odborníků se tak málokdo obejde," dodává.

Na sociálních sítích je v Česku až pět milionů uživatelů ze sedmi milionové internetové populace. Mladší ročníky, děti a studenti, jsou na sociálních médiích prakticky v 99.999% případů, pouze lidé nad 45 let se k sociálním médiím staví odmítavěji.

Jakkoliv je většina populace uživateli Facebooku (přes 4 milionu měsíčních, okolo dvou milionů denních uživatelů), tak na sociálních sítích platí, že většina lidí není běžně přístupna na více sociálních sítích najednou. Z toho důvodu je nutné pamatovat i na více než 200 tisíc velmi aktivních a významných uživatelů Twitteru, na další stovky tisíc lidí používajících aktivně Google+.

Co ještě byste měli vědět o sociálních sítích

Facebook, nejvýznamnější sociální síť, používá celosvětově přes 1,2 miliardy lidí, prakticky polovina světové internetové populace.

Aktivní uživatelé sociálních sítí je používají opravdu denně a významnou roli přitom hrají chytré telefony. Přes tři čtvrtiny uživatelů Facebooku jej používají na mobilních telefonech.

Zejména mladí lidé od firem na sociálních sítích stále více očekávají, že tam budou moci s nimi kontaktovat. Již nestačí mít jenom  call centrum a elektronickou poštu, je nutné se zákazníky komunikovat na sociálních sítích, tedy tam kde jsou a kde to čekají.

Sociální sítě jsou zde přes deset let, ti kdo před pěti, deseti lety, byli jejich skalními uživateli a bylo jim patnáct až dvacet, jsou dnes dospělými lidmi a sociální sítě jsou pro ně nepostradatelnou součástí života.

O společnosti Effectix.com

Effectix.com, s.r.o. zajišťuje pro rozsáhlé portfolio svých klientů služby v oblasti efektivního internetového marketingu. Od výroby webových stránek nebo internetových obchodů, přes SEO až po následnou propagaci a zviditelnění firem na Internetu. Poskytuje komplexní servis v internetové oblasti s jasným zaměřením na maximalizaci okamžitých prodejních výsledků. S nadstandardním klientským servisem pracuje pro malé, střední i velké firmy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…