Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

23.04.2024 9:29 | Tisková zpráva

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabízí u elektřiny a zemního plynu měsíční tarify. Její produkt Garant měsíc pro zákazníky generuje, ve srovnání se standardními tarify, velmi zajímavé úspory. Za prvních šest měsíců roku 2024, kdy jsou ceny tohoto produktu známé, se drží hluboko pod cenami, které nabízejí dodavatelé ve smlouvách, uzavřených na dobu neurčitou, i pod fixními tarify.

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif
Foto: LAMA Energy
Popisek: LAMA Energy

Zatímco průměrná cena za 1 MWh silové elektřiny u tarifu Garant měsíc je 2805 korun včetně DPH, u základního tarifu dominantního dodavatele, společnosti ČEZ, činí cena bez fixace 4792 Kč a u dvouleté fixace aktuálně 4344 Kč včetně DPH. Rozdíl je tedy markantní. U zemního plynu nejsou rozdíly tak výrazné, ale zejména pro domácnosti, které plynem topí, je úspora rovněž významná. Bonusem produktu Garant měsíc je, že je možné jej kdykoli opustit, kombinuje tedy výhody tarifu bez závazků s výhodnými cenami.

Jaká je cenotvorba u tarifu Garant měsíc? Cena komodity, za kterou zákazník platí, je odvozena od částky, za kterou se zemní plyn či elektřina obchoduje na burze desátého kalendářního dne dva měsíce před zahájením dodávky pro příslušný měsíc. 11. dubna tedy byla stanovena cena, která bude platit po celý červen. Na webových stránkách LAMA energy je v přehledné tabulce stanoven celý proces tvorby ceny jak u elektřiny, tak u zemního plynu. Týká se samozřejmě té části ceny, která se platí za komoditu, tedy bez distribučních poplatků.

Srovnání Cen elektřiny a zemního plynu produktu Garant měsíc s dalšími dodavateli:

tab

„Hlavní výhodou produktu Garant měsíc je jeho naprostá transparentnost. Zájemce zná cenu dané komodity dva měsíce předem a může si ji snadno najít na našich webových stránkách. Stávajícím odběratelům ji rozesíláme automaticky hned po jejím uveřejnění. Produkt Garant měsíc je také silně prozákaznický: v případě nepříznivého vývoje cen na burze může zákazník po měsíci smlouvu vypovědět a přejít na fixní tarif,“ popisuje hlavní princip tohoto tarifu Jakub Tobiáš, marketingový ředitel LAMA ENERGY GROUP.

Dodavatel energií LAMA energy začal tento produkt nabízet v červnu minulého roku a po celou dobu se dosud udržel hluboko pod cenami standardních tarifů na neurčito i fixních tarifů uzavíraných na delší období. Platilo to i při přechodném zvýšení cen na začátku topného období, které prověřilo funkčnost a výhodnost tohoto druhu dodávek energií. A vysoce konkurenční je i nyní, kdy řada dodavatelů snižuje platby u svých fixních tarifů.

Anketa

Jste rádi, že v USA prošel balík pomoci pro Ukrajinu?

6%
92%
hlasovalo: 21956 lidí

„Produkt je velmi výhodný. Samozřejmě vyžaduje, aby se zákazníci v energetice alespoň základně orientovali a byli schopni případně zareagovat na vývoj na trhu. LAMA energy, která za zákazníky tento produkt hlídá, jim může nabídnout změnu z produktu Garant měsíc na klasický fixovaný produkt, případně si mohou sami zvolit jiného dodavatele,“ upřesňuje Jakub Tobiáš a dodává: „Díky tomu, jak je náš produkt jednoduchý a transparentní, není problém jeho fungování rychle porozumět. A co je zásadní, šetří peníze. A to na úrovni tisícikorun korun na megawatthodinu u elektřiny a velmi výhodný je i u zemního plynu.“

Měsíční tarify, které kromě LAMA energy nabízí několik dalších dodavatelů, už přilákaly za rok, co jsou v nabídce, desetitisíce zákazníků a jejich počet se neustále zvyšuje. Minimálně za zkoušku stojí všem odběratelům, kterým končí fixace u jejich stávajících dodavatelů, a rozhlížejí se po nových. Lze očekávat, že přinejmenším do začátku příští topné sezony ceny energií významně neporostou a zkušenost z minulé zimy ukázala, že jsou konkurenceschopné i během topné sezony.

O LAMA energy, a. s.
LAMA energy je český dodavatel zemního plynu a elektrické energie, součást firemní skupiny LAMA ENERGY GROUP s vlastní těžbou ropy a plynu na jižní Moravě. Plyn těžený v rámci skupiny pokrývá potřebu zákazníků LAMA energy přibližně z jedné pětiny. Společnost sídlí v Hradci nad Moravicí, do jejího portfolia patří domácnosti i firemní zákazníci. LAMA energy působí na českém trhu již od svého vzniku 1. 4. 2007, kdy došlo k liberalizaci odvětví. Pod tehdejším jménem LAMA INVESTMENTS začala společnost dodávat plyn velkoodběratelům a od roku 2009 i domácnostem pod značkou levnyplyn.cz. V roce 2011 firma rozšířila své portfolio i na dodávky elektřiny a expandovala na Slovensko.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 30

19:02 ČEZ číslo týdne: 30

30 zemí světa staví, plánuje nebo projektuje jaderné reaktory.