Epson představuje digitální tiskárnu štítků SurePress L-6034VW

03.10.2013 16:37

Společnost Epson dne 24. září celosvětově představila digitální tiskárnu štítků SurePress L-6034VW, která rozšiřuje stávající řadu digitálních tiskáren. SurePress L-6034VW je první průmyslovou tiskárnou Epson umožňující jednoprůchodový tisk, první tiskárnou vybavenou novou technologií tiskových hlav Epson PrecisionCoreTM a prvním výrobkem využívajícím nový UV inkoust vytvrditelný pomocí LED s in-line technologií digitálního laku.

Epson představuje digitální tiskárnu štítků SurePress L-6034VW
Foto: EPSON
Popisek: EPSON

Kompaktní tiskárna SurePress L-6034VW nabízí vynikající kvalitu spolu s maximální spolehlivostí, flexibilitou a výkonem. Představuje ideální řešení pro začínající podnikatele v oblasti tisku štítků, kteří poprvé investují do digitální tiskárny štítků nebo chtějí rozšířit svá výrobní zařízení o spolehlivou tiskárnu umožňující každodenní nepřetržitou produkci vysoce kvalitních štítků s minimálními prostoji.

Tento model poprvé vystavený jako prototyp na veletrhu Drupa 2012 se představil na veletrhu Labelexpo Europe v Bruselu. K dispozici jsou dva modely: Model CMYK s  lakem a bílým inkoustem s vynikajícím krytím  (SurePress L-6034VW) a model bez bílého inkoustu (SurePress L-6034V).

Tiskárna SurePress L-6034VW od základu vyvinutá a vyrobená společností Epson je navržena tak, aby umožňovala vysoce kvalitní tisk mimořádně odolných štítků v malých a středních objemech na standardní plastové a papírové substráty s šířkou 80 až 340 mm. Proces vytvrzování využívá LED lampy zaručující nízkou spotřebu energie.

Rovněž umožňuje tisk na substráty citlivé na teplo, jako je například polyethylen (PE), čímž výrazně rozšiřuje škálu materiálů, které lze použít.

Aby byla zajištěna výjimečná spolehlivost a provozuschopnost, je tiskárna SurePress L-6034VW vybavena důmyslnými funkcemi automatického monitorování, údržby a čištění. Společnost Epson také nabízí jedinečnou technologii Nozzle State Analysis, která automaticky rozpozná problém s tryskou a okamžitě ji vyčistí a obnoví její správnou funkci. Tisk tak probíhá s minimálním přerušením a bez jakéhokoli vlivu na kvalitu. Jedná se o důležitou funkci, která minimalizuje prostoje i ztráty inkoustu a zajišťuje spolehlivý a nepřetržitý tisk.

Nová technologie tiskových hlav PrecisionCore představuje klíčový prvek pro dosažení vysokého výkonu, vysoké spolehlivosti, nízkých nároků na údržbu a nízkých provozních nákladů tiskárny SurePress L-6034VW. Každá ze šesti tiskových hlav sestává z 11 tiskových modulů vybavených technologií PrecisionCore (celkem 52 800 trysek), které nabízí vynikající kvalitu s přesnou kontrolou kapiček různé velikosti a vysokým nativním rozlišením. Tisková hlava je přizpůsobena novému inkoustu vytvrditelnému pomocí LED a technologii digitálního laku , která se vyznačuje nízkou spotřebou energie a přináší nejlepší kombinaci rozlišení 600 × 600 dpi při tisku rychlostí 15 m/min se zářivými barvami, plynulými přechody a velmi jemným textem, čárami a obrázky. 

Tiskárna SurePress L-6034VW poskytuje uživatelům flexibilitu při tisku s využitím bílého inkoustu s vynikajícím krytím přispívajícího k lepšímu vzhledu výtisků na průhledných a kovových substrátech. Navíc tak rozšiřuje škálu štítků, které lze tisknout. Tiskárna rovněž obsahuje inovativní funkci digitálního laku, která umožňuje uživatelům šetřit čas a náklady použitím matných či lesklých (nebo dokonce kombinace obou typů) efektů laku s určitým vzorem nebo na vybrané body a rozšiřuje možnosti povrchové úpravy. Tato nastavení lze měnit v rámci stejného štítků nebo se mohou u jednotlivých štítků v jedné tiskové úloze lišit.

Nová tiskárna SurePress L-6034VW doplňuje stávající tiskárnu štítků Epson SurePress L-4033AW a nabízí zákazníkům řadu technologií a funkcí, které odpovídají jejich specifickým potřebám. Sedmibarevná tiskárna SurePress L-4033AW je jedinou digitální tiskárnou štítků s inkoustem na vodní bázi na trhu, která nabízí špičkovou kvalitu a umožňuje tisk velmi malého objemu štítků zejména na papír bez povrchové úpravy i texturovaný papír s povrchovou úpravou. Alternativou k tomuto modelu je tiskárna SurePress L-6034VW vyznačující se výrazně vyšší produktivitou a jednoprůchodovým tiskem pro výrobu malých až středních objemů štítků. Tato tiskárna přináší novou úroveň kvality při tisku štítků s použitím UV inkoustu a rozšiřuje škálu substrátů, na které lze tisknout.

„Uvedení tiskárny SurePress L-6034VW nám zajistilo jedinečné postavení, protože nabízíme dvě velmi odlišné tiskárny se dvěma různými inkoustovými sadami,“ prohlásil Duncan Ferguson, ředitel oddělení ProGraphics ve společnosti Epson Europe. „Začínající podnikatelé v oblasti tisku štítků si mohou vybrat nejlepší řešení, které odpovídá portfoliu jejich klientů a umožní jim obstát v tvrdé konkurenci a zajistit profitabilní podnikání s vysokou přidanou hodnotou při současném efektivním řízení nákladů.“

Modely SurePress L-6034VW a L-6034V bude možné zakoupit v létě příštího roku.

Hlavní vlastnosti:

  • K dispozici jsou dva modely: s bílým inkoustem (SurePress L-6034VW) a bez bílého inkoustu (Surepress L-6034V)
  • Inkoustová technologie tiskových hlav Epson PrecisionCore
  • Sada UV CMYK inkoustů Epson vytvrditelných pomocí LED (s volitelnou bílou) a digitálním lakem
  • Rozlišení tisku 600 × 600 dpi
  • Rychlost tisku 15 m/min
  • Maximální potisknutelná šířka štítků 330 mm
  • Tisk na fólie a papír s šířkou 80 až 340 mm a tloušťkou 80 až 320 mikronů
  • Systém vysokokapacitních zásobníků inkoustu o objemu 3 l
  • Zdroj světla LED s nízkou spotřebou energie a dlouhou životností pro fixaci a vytvrzování
  • In-line koronovací jednotka a přídavná UV vytvrzovací jednotka
  • Technologie Nozzle State Analysis maximalizující dobu provozu
  • Snadno přístupné odvíjecí/navíjecí zařízení s vysoce přesným vedením pásu

O společnosti Epson

Společnost Epson je předním světovým výrobcem inovativních produktů a její portfolio sahá od inkoustových tiskáren a tiskových systémů, přes 3LCD projektory a průmyslové roboty až po senzory a další mikrozařízení. Cílem společnosti Epson je překonávat očekávání jejích zákazníků po celém světě prostřednictvím hodnotných produktů, které využívají kompaktní, úsporné a vysoce výkonné technologie, jež ocení nejen domácí uživatelé, ale také zákazníci z firemní sféry, obchodu nebo průmyslu.

Skupina Epson vedená společností Seiko Epson Corporation se sídlem v Japonsku zaměstnává více než 68 000 lidí v 96 společnostech po celém světě a je hrdá na svůj neustálý přínos k ochraně životního prostředí a komunit, ve kterých působí. http://global.epson.com/

O společnosti Epson Europe

Společnost Epson Europe B.V. se sídlem v Amsterdamu představuje strategické řídící centrum pro Evropu, Blízký východ, Rusko a Afriku. Společnost Europe zaměstnává 1 727 lidí a ve fiskálním roce 2012 zaznamenala obrat 1 540 milionů eur. http://www.epson.eu

Environmentální vize 2050  
http://eco.epson.com/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…