Expozici ČNB navštívilo už 200 000 lidí

21.01.2015 11:59

Již 200 tisíc lidí si v České národní bance prohlédlo výstavu o historii centrální banky a české měny nazvanou „Lidé a peníze“. Expozice ČNB je umístěna v původním trezoru hlavní budovy centrální banky v Praze. Vstupenka s číslem 200 000 vyšla na Kristýnu Brožovou z pražské Obchodní akademie Holešovice.

Expozici ČNB navštívilo už 200 000 lidí
Foto: wikipedia
Popisek: Česká národní banka.

Návštěvníky mimořádně v Expozici ČNB přivítal člen bankovní rady Lubomír Lízal, který studentce předal dárky připomínající tuto slavnostní událost – pamětní list, publikaci „Lidé a peníze“, medaili Expozice ČNB a další. „Expozice je jedním z nástrojů, kterými Česká národní banka přispívá k podpoře finančního vzdělávání veřejnosti. Proto nás dlouhodobý zájem zejména žáků a studentů těší,“ uvedl Lubomír Lízal.

Expozice „Lidé a peníze“ se od svého otevření začátkem roku 2002 stala součástí výuky předmětů zejména s ekonomickým zaměřením. Návštěvníci se při prohlídce seznámí s historií centrálního bankovnictví na českém území, prohlédnou si ukázky platidel a mohou si také například ověřit pravost svých vlastních bankovek. Vstup do Expozice ČNB je zdarma.

Expozici, o jejíž návštěvu je během školního roku velký zájem, mohou lidé navštívit také prostřednictvím virtuální prohlídky umístěné na webových stránkách ČNB. Zde je možné kdykoliv se vydat na krátkou exkurzi do historie centrální banky a naší měny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

13:21 Hospodářská komora: Část firem kvůli daňovým limitům benefity omezila nebo zrušila

Po zavedení nových pravidel pro zdanění zaměstnanecké benefity zachovalo v nezměněné podobě jen 60 p…