FN Hradec Králové: Dětská klinika získala díky Nadačnímu fondu Kapka naděje nové přístroje

13.03.2019 18:47

Dětská klinika Fakultní nemocnice Hradec Králové získala od Nadačního fondu Kapka naděje pomáhajícího nemocným dětem nové přístroje za téměř 250.000 korun. Kašlací asistent a dvě pumpy pro pacienty s kontrolovanou analgezií pomohou závažně nemocným dětským pacientům. Nadační fond Kapka naděje v minulých letech zakoupil do FN HK přístroje a vybavení za více než čtyři miliony korun.

FN Hradec Králové: Dětská klinika získala díky Nadačnímu fondu Kapka naděje nové přístroje
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

„Do Fakultní nemocnice Hradec Králové přispíváme pravidelně již desátým rokem. Dnes zde předáváme hned dva přístroje, a to Asistenta kašle za více téměř 130.000 korun a dvě pumpy pro pacienty s kontrolovanou analgezií v hodnotě přesahující 110.000 korun,“ uvedla při pondělním předání přístrojů prezidentka a zakladatelka fondu Vendula Pizingerová.

Přednostka Dětské kliniky FN HK doc. MUDr. Sylva Skálová Ph.D. dodala, že přístroje významně zlepší péči o pacienty hospitalizované na dětské klinice. Kašlací asistent usnadňuje pacientům se sníženou svalovou silou efektivní odkašlání a odstranění sekretů z dýchacích cest. Tím lze u těchto pacientů předcházet celé řadě komplikací a zkrátit tím i jejich hospitalizaci. Pumpa pro pacientem řízenou analgézii pomůže v léčbě bolesti po náročných výkonech.

Nadační fond Kapka naděje za 19 let svého působení financoval nákup více než 500 lékařských přístrojů, realizoval více než 200 projektů v oblasti psychosociální péče a podpořil 3 vědecké výzkumy v oboru hematologie a onkologie. Celkově tak Nadační fond Kapka naděje pomohl částkou více než 180 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…