FN Olomouc má nový babybox, původní za osm let zachránil šest dětí

26.01.2015 18:17

Ve Fakultní nemocnici Olomouc byl v druhé polovině ledna nainstalován babybox nové generace, moderní zařízení nahradilo původní babybox zprovozněný už v prosinci roku 2006.

FN Olomouc má nový babybox, původní za osm let zachránil šest dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Babybox

Šlo tehdy teprve o třetí takové zařízení v České republice. „Za osm let jsme díky babyboxu mohli pomoci celkem šesti dětem, které byly do schránky odloženy. Patřili jsme tehdy k průkopníkům, dnes je po celé republice rozmístěno více než šedesát babyboxů. Nové zařízení je klimatizované a pro odložené dítě bezpečnější, je napojené na počítač a předává nám veškeré informace o teplotě uvnitř i o dalších jednotlivých funkcích,“ popsal MUDr. Lumír Kantor, primář Novorozeneckého oddělení FN Olomouc a iniciátor jeho zavedení právě v olomoucké nemocnici. Více než čtvrt milionu korun potřebných k pořízení moderního babyboxu poskytli sponzoři prostřednictvím sdružení Babybox pro odložené děti - Statim, jehož zakladatelem je Ludvík Hess.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…