FN Olomouc má nový babybox, původní za osm let zachránil šest dětí

26.01.2015 18:17

Ve Fakultní nemocnici Olomouc byl v druhé polovině ledna nainstalován babybox nové generace, moderní zařízení nahradilo původní babybox zprovozněný už v prosinci roku 2006.

FN Olomouc má nový babybox, původní za osm let zachránil šest dětí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Babybox

Šlo tehdy teprve o třetí takové zařízení v České republice. „Za osm let jsme díky babyboxu mohli pomoci celkem šesti dětem, které byly do schránky odloženy. Patřili jsme tehdy k průkopníkům, dnes je po celé republice rozmístěno více než šedesát babyboxů. Nové zařízení je klimatizované a pro odložené dítě bezpečnější, je napojené na počítač a předává nám veškeré informace o teplotě uvnitř i o dalších jednotlivých funkcích,“ popsal MUDr. Lumír Kantor, primář Novorozeneckého oddělení FN Olomouc a iniciátor jeho zavedení právě v olomoucké nemocnici. Více než čtvrt milionu korun potřebných k pořízení moderního babyboxu poskytli sponzoři prostřednictvím sdružení Babybox pro odložené děti - Statim, jehož zakladatelem je Ludvík Hess.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

22:12 DPP pořádá v sobotu výroční Den otevřených dveří na Kačerově u příležitosti 50 let pražského metra

Ve čtvrtek 9. května 2024 uplyne 50 let od slavnostního zahájení provozu první trasy metra v Praze. …