FNUSA: Potřebujeme doslova každou volnou zdravotnickou ruku

27.02.2021 15:06

Aktuální informace z Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně.

FNUSA: Potřebujeme doslova každou volnou zdravotnickou ruku
Foto: FNUSA
Popisek: FNUSA

Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně je momentálně hospitalizováno celkem 90 pacientů s onemocněním COVID-19. Patnáct pacientů je na anesteziologicko resuscitační klinice, z toho čtrnáct na umělé plicní ventilaci (dva také na přístroji ECMO).

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

17 pacientů covid+ je na jednotkách intenzivní péče na dalších klinikách (jeden na umělé plicní ventilaci), stav jedenácti z nich je vážný. Zbylí pacienti jsou na lůžkách s HFNO (vysokoprůtoková nosní oxygenoterapie), kyslíkem a standardních lůžkách.

V současné době máme 42 nakažených zdravotníků, z toho 41 nelékařů a jednoho fyzioterapeuta.

Jinak platí to, co jsem psala již včera, že s ohledem na počet pacientů s onemocněním COVID-19 a dle nařízení MZ jsme ještě více omezili operativu a „otevřeli“ další standardní covidové oddělení a rovněž další jednotku intenzivní péče. V současné chvíli tedy máme nachystaných 70 standardních lůžek a 50 JIP lůžek (z toho 25 ventilovaných).

I díky tomu jsme dnes mohli přijmout pacienta z Ústeckého kraje v těžkém stavu, nutno také říci, že naši lékaři z anesteziologicko resuscitační kliniky poskytují kolegům z ostatním nemocnic denně řadu konzultací.

I dnes pokračujeme v očkování seniorů 80+, zdravotníků, i klientů a personálu v domovech seniorů a ústavech sociálních služeb v Jihomoravském kraji. Například včera celkem naše nemocnice proočkovala 493 lidí, což je opravdu velké číslo, když uvážíte, jaká je situace v nemocnicích, a kdy potřebujeme doslova každou volnou zdravotnickou ruku…Narůstá také zájem lidí o antigenní testy, nyní máme volno až v úterý 2. března.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…