Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zve na finále ROBOSOUTĚŽE

07.12.2016 12:19

Zajímavá technické řešení a soutěžní napětí nabídne 16. prosince finále letošní ROBOSOUTĚŽE. To se, jak již je tradicí, uskuteční v Zengerově posluchárně Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze na Karlově náměstí. Soutěže se zúčastní nejlepší tříčlenné středoškolské a univerzitní týmy. V letošním roce roboti ze stavebnice Lego Mindstrorms® soupeří v úloze Pathfinder.

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zve na finále ROBOSOUTĚŽE
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Finálová ROBOSOUTĚŽ všech týmů začne ve 12.00 hodin. V průběhu dne bude mezi sebou bojovat o celkové vítězství celkem 32 týmů (z toho 16 středoškolských).

Hlavní organizátor soutěže Dr. Martin Hlinovský k letošní ROBOSOUTĚŽI uvedl: „V letošním roce se do ROBOSOUTĚŽE přihlásilo celkem sto dvacet družstev z více než šedesáti středních škol z celé České republiky. To svědčí o tom, že studenty technické řešení pomocí oblíbené stavebnice opravdu láká.“ A dodává: „Výherci finálové ROBOSOUTĚŽE získají hodnotné ceny a budou rovněž přijati ke studiu programu Kybernetika a robotika.“

V rámci soutěžní úlohy musí studenti středních škol sestavit a naprogramovat robota tak, aby samostatně bez jakékoliv další pomoci (ovládání robota pomocí hlasu, bluetooth či jiných komunikačních kanálů není dovoleno) projel co nejrychleji dráhu od startu vyznačenou na podložce černou čarou a zároveň z podložky nesjel, dále bludiště, které následuje na konci černé čáry, aniž by přejížděl překážky a nakonec dráhu vyznačenou na podložce černou čarou od konce bludiště.

Soutěž je veřejná a jsou na ni zváni příbuzní, spolužáci a přátelé soutěžících a všichni zájemci o mobilní roboty a o studentské soutěže.

Podrobnosti o finálové ROBOSOUTĚŽI (časový harmonogram, zadání úlohy, seznam nominovaných týmů a další informace) jsou k dispozici na stránce www.robosoutez.cz v záložce ROBOSOUTĚŽ PRO SŠ.

Informace a fotografie z předkol ROBOSOUTĚŽE určených pro středoškolské týmy najdete také na www.facebook.com/robosoutez

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2016/17 nabízí ČVUT svým studentům 123 studijních programů a v rámci nich 464 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501 – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti  „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti  „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. - 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. - 200.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…