Fakulta stavební ČVUT nabídne zájemcům o studium požární experiment

17.11.2018 9:22

Středoškoláci si mohou letošní podzim vybrat hned ze dvou dnů, kdy navštíví Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT. V pátek i v sobotu 23. a 24. listopadu je pro ně od 9 do 14 hodin připraven program, kdy se seznámí se studijními programy, podmínkami přijímacího řízení i možnostmi přípravných kurzů.

Fakulta stavební ČVUT nabídne zájemcům o studium požární experiment
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

V areálu fakulty pak budou připraveny prezentace všech bakalářských studijních programů s řadou zajímavých ukázek. V sobotu od 14.00 hod. pak začne setkání absolventů. Po oba dva dny je pro návštěvníky připraven požární experiment.

„Na Den otevřených dveří k nám míří především studenti posledních dvou ročníků středních škol, ale rádi přivítáme i jejich mladší sourozence, spolužáky a rodiče. I proto jsme se letos rozhodli rozšířit Den otevřených dveří také na sobotu, abychom vyšli vstříc zájemcům o studium a jejich rodičům, které v týdnu neuvolní ze školy nebo ze zaměstnání. Zároveň jsme se sobotní termín rozhodli nabídnout našim absolventům jako možnost pro setkání se svými pedagogy a spolužáky,“ říká doc. Zuzana Pešková, proděkanka pro pedagogickou činnost na Fakultě stavební ČVUT.

Program nabízí bloky s informacemi o studiu a přijímacím řízení, kromě toho je pro studenty i jejich rodiče připravena další řada možností. Mohou navštívit některou z prezentací věnovanou představení studijních programů, podívat se do specializovaných laboratoří, seznámit se s unikátním architektonickým prostorem Ateliéru D, případně se zúčastnit komentované prohlídky fakultou. Celý program je připraven tak, aby návštěvníci získali přehled o studijním zaměření, jeho šíři, pracovním uplatnění a mohli si lépe vybrat, čemu by se chtěli při vysokoškolském studiu věnovat.

V sobotu bude od 14:00 hodin probíhat setkání absolventů fakulty. „Pro ně jsme nachystali sérii tematických přednášek, z nichž si mohou vybrat podle vlastních zájmů. Věříme, že také ocení možnost podívat se po svojí alma mater při komentované prohlídce, setkat se se svými spolužáky a pedagogy, probrat novinky v oboru,“ popisuje prof. Karel Kabele, proděkan pro vnější vztahy na Fakultě stavební ČVUT. Zajímavý a hravý program je zajištěn i pro děti.

Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT v Praze, Thákurova 7, Praha 6 – Dejvice, bude probíhat v pátek a v sobotu 23. a 24. listopadu od 9:00 hodin. Podrobnější informace jsou k dispozici ZDE.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií). Studuje na něm přes 18 000 studentů. Pro akademický rok 2018/19 nabízí ČVUT svým studentům 169 studijních programů a v rámci nich 480 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2018 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4500 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 101. – 150. místě, v oblasti „Mechanical, Aeronautical and Manuf. Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical and Electronic Engineering“ na 201. – 250. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture/Built Environment“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 220. místě. V celkovém hodnocení university je ČVUT na 491. – 500. příčce v meziročním srovnání a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…