Fakultní nemocnice Hradec Králové rozšiřuje kapacity očkování proti COVID-19

06.04.2021 19:03

Fakultní nemocnice Hradec Králové od dnešního dne rozšiřuje kapacity očkování proti COVID-19. Lidé zaregistrovaní v centrálním rezervačním systému budou očkování také v ambulancích v Pavilonu akademika Bedrny, dosud se lidé očkovali pouze v přízemí Pavilonu interních oborů.

Fakultní nemocnice Hradec Králové rozšiřuje kapacity očkování proti COVID-19
Foto: fnhk.cz
Popisek: Fakultní nemocnice Hradec Králové

Nemocnice také očkuje chronické pacienty v Pavilonu profesora Bašteckého, kde sídlí onkologie a hematoonkologie. Současné navýšení kapacity umožní očkovacím týmům FN HK v případě dostatečných dodávek aplikovat přes 30.000 dávek vakcíny měsíčně.

Dosud nemocnice očkovala v pracovních dnech v čase od 15:30 do 19:30 hodin zhruba šest stovek lidí denně, po zahájení očkování v Pavilonu akademika Bedrny, kde sídlí chirurgické obory, to bude celkem 850 oočkovaných denně. O víkendu nemocnice aplikovala v čase od 8:00 do 18:00 hodin zhruba 750 dávek vakcín, po navýšení kapacity to bude 1350 vakcín podaných každý víkendový den.

„Na navýšení kapacit jsme byli připraveni, jen jsme čekali na potvrzení dalších dodávek vakcín, abychom neotevřeli další očkovací místa předčasně a nemuseli jejich provoz brzy omezovat,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové začalo očkování 2. ledna, dosud se podařilo aplikovat více než 33.000 dávek vakcíny. Očkování bylo zpočátku určené především pro zdravotníky a rizikové pacienty, poté začalo očkování nejstarších seniorů a postupně se rozšiřuje na lidi z dalších prioritních skupin. Lidé, kteří do nemocnice na očkování přicházejí, hodnotí práci očkovacích týmů většinou pozitivně. „Velká pochvala a uznání za vzornou organizaci tak velké akce, ochotní informátoři, příjemné sestry a doktoři,“ napsal FN HK jeden z očkovaných seniorů.

Pro zajištění co nejplynulejšího průběhu celého procesu očkování prosíme, aby příchozí, kteří mají tuto možnost, měli předem vytištěné potvrzení o rezervaci termínů pro očkování. V této rezervaci je v kolonce „Rezervační kalendář“ uvedeno konkrétní místo očkování!

Umístění očkovacích míst ve FN HK:

  • Očkovací místo 1 je umístěno v přízemí Pavilonu interních oborů, budova č. 10.
  • Očkovací místo 2 je umístěno v Pavilonu prof. Bašteckého, budova č. 23 (onkologie).
  • Očkovací místo 3 je umístěno v Pavilonu Akademika Bedrny, budova č. 21 (chirurgie).

Fakultní nemocnice Hradec Králové v posledních týdnech zaznamenává pozvolný pokles počtu pacientů s COVID-19. K dnešnímu dni bylo v nemocnici hospitalizováno zhruba 125 pacientů s COVID-19, z toho přibližně 45 na jednotkách intenzivní péče. Na začátku března se počty hospitalizovaných pohybovaly kolem 210 pacientů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

16:05 AOPK ČR: Podmáčená louka s masožravkami v Brdech se stala novou přírodní památkou

V chráněné krajinné oblasti Brdy přibylo čtrnácté maloplošné zvláště chráněné území – přírodní památ…