Federace výkonných zaměstnanců: Primátorka Krnáčová nerespektovala petici s více jak třemi tisíci podpisů. Umožnila tím nepřesné informování zastupitelů hlavního města

13.10.2016 14:39

Federace výkonných zaměstnanců ČR se vyjadřuje k Žádosti o revizi a přehodnocení situace ve věci Odborného učiliště a Praktické školy Chabařovická, Praha 8:

Federace výkonných zaměstnanců: Primátorka Krnáčová nerespektovala petici s více jak třemi tisíci podpisů. Umožnila tím nepřesné informování zastupitelů hlavního města
Foto: FVZ
Popisek: Federace výkonných zaměstnanců České republiky (FVZ), logo

Chtěli bychom tímto upozornit na nepřesné informace,  na základě kterých Zastupitelstvo hl. města Prahy odhlasovalo sloučení Odborného učiliště a Praktické školy Chabařovická s OU Vyšehrad dne 15. 9. 2016.

Paní radní Ropková ve svém materiálu Z-4394 předložila zkreslené informace, a tím tak uvedla v omyl ostatní zastupitele při usnesení č. 19/34.

Odborový svaz Federace výkonných zaměstnanců České republiky (FVZ ČR) hájí vždy zájmy svých členů a v případě, že nebude i nadále respektován a řádně projednán názor více jak tří tisíc občanů, budeme nuceni přistoupit k protestním akcím. V současné době považujeme za viníky primátorku hl. města Prahy a radní paní Ropkovou a vůči těmto budeme v budoucnu směřovat protestní akce.

Miroslav Prokop prezident FVZ ČR


Žádost o revizi a přehodnocení situace ve věci OU a PrŠ Chabařovická Praha 8

Vážená paní předsedkyně kontrolního výboru,

chtěli bychom upozornit na nepřesné informace na základě, kterých Zastupitelstvo hl. města Prahy odhlasovalo sloučení Odborného učiliště a Praktické školy Chabařovická s OU Vyšehrad dne 15. 9. 2016.

Paní radní Ropková ve svém materiálu Z-4394 předložila zkreslené informace a tím tak uvedla v omyl ostatní zastupitele při usnesení č. 19/34.

Jednalo se o body:

  • Zvýšená kapacita na 600 žáků se nemůže vejít do 10 učeben, i když by se žáci dělili polovinou na teoretickou i praktickou výuku.

  • Přestože OU Vyšehrad vykazuje vyšší počet žáků s LMP než OU Chabařovická není tato informace nikterak validní. Tento typ škol mohou navštěvovat i žáci se závažnými vývojovými poruchami učení, kterých má více OU Chabařovická.

  • Paní Ropková rovněž uvedla, že se sloučení dotkne jen třetích ročníků, které docházejí na teoretickou výuku pouze jednou týdně, avšak se již nezmínila o tom, že zhruba 25 žáků oboru cukrářské práce vykonává každodenně svou praxi rovněž v budově školy. Sloučení by se nejvíce dotklo zhruba 60 žáků třetích ročníků, kteří nebyli včas informováni před podáním přihlášky ke studiu.

  • Jako benefit bylo uvedeno, že se škola OU Vyšehrad díky novému pavilonu se otevře veřejnosti. Tento systém s možností zakoupení výrobků žáků, však na OU Chabařovická funguje již mnoho let.

  • Jak uvedla paní Ropková, budova v ulici Chabařovická je ve vlastnictví MČ Prahy 8, a tak si s ní MČ může nakládat, jak uzná za vhodné. Tato slova jsou sice pravdivá, ale měla by být dodržena nájemní smlouva, ve které je stanovena výpovědní lhůta na 3 roky a 3 měsíce.

  • Budova školy OU Vyšehrad není plně bezbariérová, i když paní Ropková tvrdí, že ano.

  • Další naše reakce bude směřovat na spádovost středních škol. V minulosti, když OU Vyšehrad otevíralo stejné vzdělávací obory, bylo argumentováno tím, že v této části Prahy se školy s podobným zaměření nenacházejí. Nyní je však argument, že se ze severní části Prahy ztratí ojedinělá škola, je prohlášen za neopodstatněný.

  • Stále nerozumíme jaké závazky má MČ Prahy 8 k soukromému subjektu, který má budovu v Chabařovické ulici využívat.

  • Rádi bychom obdrželi oficiální vyjádření k důvodu neprojednání odevzdané petice s více jak třemi tisíci podpisy zastupitelstvem. Zdál se nám logický argument P. Hrůzy při jednání zastupitelů „v této souvislosti upozorňuji na pravidla pro přijímání a vyřizování petic a stížností, zejména ustanovení čl. 1 odst. druhého, a dále pak ve spojení s tím samozřejmě upozorňuji na zákon o hl. m. Praze, § 7, písm. c), kde se uvádí, že občan hl. m. Prahy, který dosáhl věku 18 let, má právo požadovat projednání určité záležitosti v oblasti  samostatné působnosti Radou hl. m. Prahy nebo Zastupitelstvem hl. m. Prahy, je-li žádost podepsána nejméně tisícem občanů hl. m. Prahy, musí být projednána na jejich zasedání nejpozději do 20 dnů“ (cit. zasedání Zastupitelstva hl. města Prahy dne 15. 9. 2016).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…