Festival pro handicapované Cesta k nám zavítal do Ústí nad Labem už pojedenácté

30.05.2015 18:59

Kulturní sdružení Vyhlídka uspořádalo jedenáctý ročník festivalu Cesta k nám, který je věnován lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Jednodenní akci, na níž vystoupil zpěvák Jan Bendig, moderátorka Inka Rybářová, klauni Fíla a Rybka i sami klienti Domovů pro osoby se zdravotním postižením, hostily v sobotu 30. května Městské sady v Ústí nad Labem. Festival Cesta k nám podpořila také Nadace ČEZ částkou 100 tisíc korun.

Festival pro handicapované Cesta k nám zavítal do Ústí nad Labem už pojedenácté
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

 „Vrcholem programu byla pěvecká, taneční i divadelní vystoupení handicapovaných osob. Každoročním cílem Cesty k nám je vytvářet příjemné prostředí pro setkávání lidí se zdravotním postižením, kde mohou prezentovat výsledky svého dlouhodobého uměleckého snažení. Letos k nám přijeli vystupující ze sociálních zařízení z celého Ústeckého kraje,“ sdělil předseda pořádajícího Kulturního sdružení Vyhlídka Martin Beneš. Na 11. ročníku festivalu nechyběl ani pestrý program pro nejmenší v podobě soutěží, her, skákacích hradů, kolotočů či malování na obličej. Celou akcí návštěvníky provázeli klauni Fíla a Rybka a známá dětská moderátorka Inka Rybářová.

Kulturní sdružení Vyhlídka spolupracuje již deset let s organizacemi neziskového sektoru a pravidelně pořádá akce věnované osobám s handicapem. Festival Cesta k nám dlouhodobě sdružuje několik domovů pro osoby se zdravotním postižením, speciálních škol i dalších organizací věnujících se péči o mentálně postižené. Nadace ČEZ 11. ročník festivalu podpořila v rámci grantového programu Podpora regionů, který je zaměřen na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Cesta k nám začínala jako skromné setkání v ústecké ZOO a o její oblíbenosti svědčí fakt, že jsme letos podpořili už jedenáctý ročník festivalu. Jako obvykle nabídl široký prostor pro umělecká vystoupení osob s postižením, která mají krom svého jedinečného sociálního aspektu i nezpochybnitelnou kvalitu,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…