GSK hlásí růst celého portfólia, tržby vzrostly o rekordních 11 %

03.08.2016 15:45

Britská GSK, jedna z největších farmaceutických společností na světě, vykázala za druhé čtvrtletí letošního roku 11% nárůst tržeb a stejný nárůst tržeb vykázala také za celé první pololetí.

GSK hlásí růst celého portfólia, tržby vzrostly o rekordních 11 %
Foto: GSK
Popisek: GSK

Tržby společnosti se ve druhém kvartálu vyšplhaly na více než 6,5 miliardy liber a celkově za první pololetí dosahují výše 12,8 miliardy. Růst byl tažen především divizí Vaccines, která zaznamenala rovněž 11% nárůst tržeb a dále divizí Consumer Healthcare se 7% růstem. Provozní zisk za druhý kvartál vzrostl o 36 % na 1,8 miliardy liber.

„Dosažené výsledky jsou důkazem, že cesta optimalizace našeho portfolia za současné restrukturalizace a zvyšování efektivity nákladových výdajů, kterou jsme se v posledních letech vydali, je úspěšná. Podařilo se nám uvést na trh řadu léčivých přípravků, které se následně staly vlajkovými loděmi svých produktových kategorií,“ říká PharmDr. Monika Horníková, MHA, generální ředitelka české pobočky GSK.

Růst ve druhém čtvrtletí zaznamenaly všechny divize společnosti, 11% růst si připsala divize Vaccines, která vyrábí očkovací látky, divize Consumer Healthcare, která vyrábí volně prodejné produkty pro zdravotní péči, dosáhla 7% růstu tržeb a divize Pharmaceuticals, která vyrábí léky na předpis, zaznamenala růst 2 %. Celková hodnota zisku na jednu akcii se zvýšila oproti prvnímu kvartálu o 16 % a vzrostla z 19,8 pence na 24,5 pence na akcii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

7:44 ČEZ Prodej sníží ceny 1,7 milionu zákazníků na dobu neurčitou u elektřiny i plynu

Zákazníky ČEZ Prodej teď čekají samé příjemné zprávy. Již za pár týdnů se jim sníží ceny plynu a pak…