Generální tajemník UNWTO poprvé oficiálně v České republice

18.08.2015 18:11

Česká republika zažila minulý týden významná jednání v oblasti cestovního ruchu. Generální tajemník Světové organizace cestovního ruchu (UNWTO) Taleb Rifai přijel na setkání, které iniciovala ministryně Karla Šlechtová. Jedná se o historicky první oficiální návštěvu nejvyššího představitele této organizace v Česku.

Generální tajemník UNWTO poprvé oficiálně v České republice
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Jednání se účastnila také ředitelka Komise pro Evropu Isabela Garaňa a generální ředitelka agentury CzechTourism Monika Palatková.

O prohloubení spolupráce mezi Českou republikou a Světovou organizací cestovního ruchu jednali představitelé příslušných organizací a vládních rezortů tři dny. Podepsán byl mimo jiné Plán spolupráce na období 2015-2017, na jehož základě bude Česká republika získávat know how v oblasti cestovního ruchu, a to především formou analýz, studií a statistik turismu. Druhým významným dokumentem projednávaným na třídenním zasedání byl Globální etický kodex cestovního ruchu, který podepsaly jednotlivé asociace a který znamená užší spolupráci mezi soukromým sektorem a UNWTO. Účastníci jednání se také domluvili na vzájemné účasti na akcích a odborných konferencích v oblasti cestovního ruchu organizovaných UNWTO či Českou republikou.

Základním posláním UNWTO je podpora a rozvoj cestovního ruchu vzhledem k jeho přispění k ekonomickému rozvoji, mezinárodnímu porozumění, míru, blahobytu a všeobecnému respektování lidských práv a základních svobod. Současnou členskou základnu tvoří 156 členských států, 6 teritorií a více jak 400 přidružených členů reprezentujících soukromý sektor, vzdělávací instituce a sdružení cestovního ruchu. Česká republika na základě členství čerpá souhrnné informace z oblasti statistik cestovního ruchu, trendů cestovního ruchu, rozvoje produktů a marketingu a dalších oblastí cestovního ruchu od ostatních členských států.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…