HK ČR: Ocenění nejlepších absolventů i debata nad podnikatelskými příležitostmi v Koreji

25.08.2015 18:57

Hospodářská komora České republiky bude již tradičně patřit mezi nejvýznamnější účastníky 57. Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.

HK ČR: Ocenění nejlepších absolventů i debata nad podnikatelskými příležitostmi v Koreji
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Letošní ročník bude pro HK ČR unikátní, a to i proto, že se přímo na veletrhu uskuteční jubilejní 20. ročník předávání ocenění pro nejlepší absolventy středních škol. Téměř šedesátka odborníků a podnikatelů se pak na veletrhu zúčastní teritoriálního semináře „Exportní a podnikatelské příležitosti v Korejské republice“. Obě akce pořádané HK ČR se uskuteční v rámci druhého dne veletrhu – 15. září 2015.

„Téma vzdělávání, a to především technického vzdělávání, je již dlouhodobě i tradiční oblastí zájmu Hospodářské komory ČR. Rozhodli jsme se proto, že se jubilejní 20. ročník Ocenění nejlepších českých absolventů, které organizuje Hospodářská komora, tentokrát uskuteční přímo na veletrhu. Celý druhý den veletrhu tak věnujeme předávání osvědčení absolventům technických, řemeslných, gastronomických oborů a oborů služeb. Osvědčení, které nejlepší čeští absolventi získají, pak dokládá požadovanou kvalitu mladých pracovníků ze strany zaměstnavatelů. Těší mě, že jsme v uplynulých dvou dekádách ocenili už více než pět a půl tisíce absolventů středních odborných škol,“ uvedl prezident HK ČR Vladimír Dlouhý. Oceňování nejlepších absolventů se uskuteční v úterý 15. září od 10 hodin v sále E1 pavilonu E.

Letošní ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně nabídne i zajímavou událost se zahraničním přesahem. HK ČR totiž uspořádá odborný seminář na téma: Exportní a podnikatelské příležitosti v Korejské republice. „Těší mě, že kromě celé řady významných odborníků a zástupců podnikatelů se akce zúčastní i velvyslanec Korejské republiky v ČR J.E. Ha Yong Moon,“ dodává Dlouhý. Seminář bude zahájen v úterý 15. září od 11 hodin dopoledne v sále C Kongresového centra.

U příležitosti obou zmíněných akcí HK ČR v úterý 15. září pořádá brífinky pro novináře:

Brífink po ukončení úvodního bloku předávání ocenění pro nejlepší absolventy.

12:20 – Sál E1 pavilon E. Účast prezidenta HK ČR Vladimíra Dlouhého, ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka a dalších hostů.

Brífink při příležitosti semináře „Exportní a podnikatelské příležitosti v Korejské republice“

11:35 – předsálí Sálu C Kongresového centra. Účast prezidenta HK ČR Vladimíra Dlouhého, velvyslance Korejské republiky v ČR J.E. Ha Yong Moona a dalších hostů.

Hospodářská komora České republiky zastupuje podnikatelskou veřejnost na základě zákona č. 301/1992 Sb. o Hospodářské komoře ČR a Agrární komoře ČR. Hlavním posláním Hospodářské komory ČR je vytvářet příležitosti pro podnikání, prosazovat a podporovat opatření, která přispívají k rozvoji podnikání v ČR a tím i k celkové ekonomické stabilitě státu. Hospodářská komora České republiky je povinným připomínkovým místem podnikatelské legislativy a chrání zájmy svých členů sdružujících se prostřednictvím sítě regionálních komor a začleněných živnostenských společenstev.  HK ČR sdružuje téměř 14 000 členů (fyzických i právnických osob podnikajících v ČR) organizovaných v 61 regionálních komorách a 86 oborových asociacích HK ČR. Více na www.komora.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…