HK: Podporou jmenování nového radního ministr vyšel vstříc návrhům odborné veřejnosti

02.06.2015 18:45

Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek navrhne na post člena rady Českého telekomunikačního úřadu publicistu a pedagoga Ing. RNDr. Jiřího Peterku.

HK: Podporou jmenování nového radního ministr vyšel vstříc návrhům odborné veřejnosti
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Jak informovaly páteční Lidové noviny, ministr Mládek předloží na jednání vlády dne 3. 6. 2015 návrh na jmenování Ing. RNDr. Jiřího Peterky na post člena rady Českého telekomunikačního úřadu. Ministr tak vyslyšel volání mnoha organizací a uskupení působících v oblasti elektronických komunikací, které nominaci Jiřího Peterky na tuto pozici v několika posledních týdnech otevřeně vyjádřily podporu.

Pro jmenování Jiřího Peterky, pedagoga Univerzity Karlovy a nezávislého publicisty, se vyslovily například organizace NIX.CZ, z.s.p.o., a Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR), dopisem ze dne 26. 5. 2015 pak podporu jmenování Jiřího Peterky vyslovil i správce domény cz, sdružení CZ.NIC.

V neúplném počtu čtyř radních operoval Český telekomunikační úřad již od konce dubna 2015, kdy skončilo funkční období PhDr. Pavlu Dvořákovi, CSc. Navrženým jmenováním se rada ČTÚ vrátí k zákonem předpokládanému počtu pěti radních.

Jiří Peterka mimo držitel ocenění „Osobnost roku české informatiky a telekomunikací“

Hospodářská komora České republiky vítá toto rozhodnutí ministra Jana Mládka. Máme za to, že nominací Jiřího Peterky do rady ČTÚ ministr učinil významný krok k posílení nezávislosti úřadu a důvěry veřejnosti ve veřejnou správu telekomunikačních otázek. Je bezesporu, že Jiří Peterka, nezávislý publicista a pedagog Univerzity Karlovy a mimo jiné držitel ocenění „Osobnost roku české informatiky a telekomunikací“, bude pro svou erudici i nezpochybnitelný morální kredit cennou posilou ČTÚ. Jeho nominací ale ministr Mládek také demonstroval svou otevřenost a ochotu naslouchat hlasu nezávislých organizací, které na poli telekomunikací v České republice působí.

Zatímco se Jiří Peterka bude etablovat v roli nového radního ČTÚ, budeme s novou nadějí sledovat další postup ministerstva průmyslu v právě řešených otázkách, jakými jsou například výběrové řízení na příděl kmitočtů v pásmu 3,7 GHz či změněná strategie správy rádiového spektra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…