HSRM: Bezpečnost, kulturu i další čestné členství řešila regionální tripartita

22.11.2019 21:14

Stěžejním tématem listopadového jednání Hospodářské a sociální rady Mostecka (HSRM) byl vývoj bezpečnostní situace v regionu za uplynulý rok.

HSRM: Bezpečnost, kulturu i další čestné členství řešila regionální tripartita
Foto: HSRM
Popisek: Hospodářská a sociální rada Mostecka

Přítomné s ním seznámil Jiří Volprecht, vedoucí územního odboru Most Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Podle policejních statistik je v posledních pěti letech registrován soustavný pokles kriminality. Konkrétně na Mostecku došlo v loňském roce oproti roku 2017 k poklesu celkové registrované kriminality o téměř 9%. Podle policejního ředitele je bezpečnostní situace v regionu stabilizovaná.

Řeč přišla také na personální obsazení mostecké policie. Podle Jiřího Volprechta chybělo v roce 2018 oproti tabulkovému stavu na Mostecku 10 policistů, letos už je to trojnásobek. Policie se ale snaží získávat nové posily, jedním z nových náborových projektů, nad nímž převzal záštitu hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, nese název Budoucí policista.

Nejen bezpečnost byla na programu jednání listopadové regionální tripartity. Její zástupci na návrh odborné komise pro kulturu a výkonného výboru HSRM schválili příspěvek pro letošní jubilejní 30. koncertní sezonu Festivalovému orchestru Petra Macka. Původně požadovanou částku 25 tisíc korun ještě o 5 tisíc korun navýšili s odůvodněním, že pro obohacování kulturního života na Mostecku v oblasti vážné hudby je činnost tohoto souboru velmi důležitá.

Regionální tripartita bude mít také už druhého čestného člena. Stane se jím dlouholetý aktivní člen HSRM Bořek Valvoda. Do června letošního roku v hospodářské a sociální radě zastupoval Místní akční skupinu Naděje, ve volbách do předsednictva na další pětileté období už ale nekandidoval. Udělení čestného členství odhlasovali členové HSRM už nyní, ke slavnostnímu předání dojde na prosincovém sněmu regionální tripartity. Historicky prvním čestným členem HSRM se stal její zakladatel Richard Falbr.

Každoročního prosincového sněmu se týkaly i další body listopadového jednání HSRM. Během posledního letošního setkání by se měl projednávat například doplněný seznam nosných témat regionální tripartity na příští rok.

Hospodářská a sociální rada Mostecka, z. s. vznikla v březnu roku 1999 jako apolitické občanské sdružení, jehož členy jsou fyzické a právnické osoby, instituce státní nebo veřejné správy, které žijí nebo působí na Mostecku. V současnosti má 57 členů. Hospodářská a sociální rada Mostecka je členem Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje z. s., která sdružuje sedm okresních sdružení působících v rámci kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …