Hejtman Libereckého kraje se setkal s olympijskými legendami

30.11.2015 20:04

Sportovní legendy zimních i letních olympijských her z našeho regionu se sešly v Jablonci nad Nisou. Vzpomínaly nejen na své sportovní zážitky z dob minulých, ale popovídaly si v předvánočním čase i s přáteli, to vše u příležitosti setkání olympijských jubilantů a sportovních osobností. Popřát jim přišel i hejtman Libereckého kraje Martin Půta, jablonecký primátor Petr Beitl a senátor Jaroslav Zeman.

Hejtman Libereckého kraje se setkal s olympijskými legendami
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK)

Předvánoční setkání olympioniků se koná každý rok a je pro mnohé z účastníků příležitostí vidět se jednou za čas s dlouholetými přáteli. „Jsem moc rád, že jsem se mohl se všemi sportovními legendami pozdravit osobně. Je to velmi příjemné setkání a člověka potěší, když vidí vitalitu a nadšení každého z nich,“ řekl hejtman Martin Půta.

Mezi sportovními osobnostmi byli olympijští hrdinové ze Zimních olympijských her z let 1964 (Innsbruck), 1968 (Grenoble), 1972 (Sapporo) a dalších či Letních olympijských her 1960 (Řím), 1964 (Tokio), 1968 (Mexiko) i z jiných let. Nejčastěji zaznívala jména reprezentantů ve skoku na lyžích, běžeckém a sjezdovém lyžování, saních i biatlonu, z letních sportů pak atletika, veslování, zápas a rychlostní kanoistika. Zastoupení měli také bývalí trenéři, a to v postavách reprezentačního trenéra sjezdového lyžování Karla Hampla a reprezentačního trenéra běhu na lyžích Vladimíra Pavlaty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…