Heliport ústecké nemocnice přijme ročně desítky pacientů přepravených leteckými záchranáři

17.09.2015 16:51

Již deset let přijímá heliport na střeše budovy B Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. pacienty, přepravené leteckou záchrannou službou na akutní příjem nemocnice, neboli Emergency. Pacientům se tak dostává akutní péče v nejrychlejším možném čase.

Heliport ústecké nemocnice přijme ročně desítky pacientů přepravených leteckými záchranáři
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Ústí nad Labem, Krajská zdravotní.

Střešní heliport je s Emergency propojen výtahem, kterým je po přistání vrtulníku pacient doslova během chvíle dopraven přímo na oddělení k okamžitému zákroku lékařů akutního příjmu, ale i dalších specialistů, přizvaných podle aktuálních potřeb stavu a poranění pacienta. Heliport začala letecká záchranná služba spolu s Masarykovou nemocnicí využívat v roce 2005, dva roky od otevření nového nemocničního areálu dostavěného na Bukově. Neopomenutelnou podmínkou bylo doplnění všech statických zkoušek pro bezpečné přistávání vrtulníků.

MUDr. Jana Bednářová, primářka Emergency, pod které heliport spadá, uvedla, že letečtí záchranáři transportují do ústecké Masarykovy nemocnice pacienty zejména do traumacentra nebo cerebrovaskulárního centra. „Počet přepravených pacientů leteckou záchrannou službou do Masarykovy nemocnice rok od roku roste. V roce 2005 využili letečtí záchranáři našeho heliportu při 85 transportech. V roce 2014 to bylo již 295 transportů. V první polovině letošního roku přistál záchranářský vrtulník na heliportu již ve 189 případech,“ dodala MUDr. Jana Bednářová.

Snímky heliportu ústecké Masarykovy nemocnice najdete na http://www.kzcr.eu/heliport-ustecke-masarykovy-nemocnice-prijme-rocne-desitky-pacientu-prepravenych-leteckymi-zachranari.aspx?id=2f41245c-b2fd-4831-bb7b-70a7eb9e4b5d

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…