Hospitalizované děti potěšila autíčka

06.12.2014 13:40

Přes padesát kusů autíček nejrůznějších velikostí předali zástupci Informačního centra pro mládež v Uherském Hradišti pacientům dětského oddělení Uherskohradišťské nemocnice. Hračky vzešly za akce Zbav se autíčka.

Hospitalizované děti potěšila autíčka
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Akce byla součástí kampaně Evropského dne bez aut, který se uskutečnil 22. září na náměstí v Uherském Hradišti. “Chtěli jsme se přidat lehce s vtipem, ale zároveň někomu udělat radost a pomoci. Proto vznikl nápad nazvaný Zbav se autíčka,” uvedl vedoucí Informačního centra pro mládež v UH Josef Pavela a dodal, že autíčka nosili děti i rodiče. “Rekordmanem byl kluk, který jich přinesl dokonce patnáct.”

Autíčka sbíralo centrum dva týdny, výsledkem je přes padesát nejrůznějších exemplářů. Dvouletého Lukáše z Boršic u Blatnice, který byl hospitalizovaný na dětském oddělení UHN s bronchitidou (viz foto) taková spousta autíček téměř vyvedla z míry. “Autíčka se vždycky hodí,” potvrdila vedoucí staniční sestra dětského oddělení Hana Borovská. “Děti si budou moci vybrat a ještě si hračku odnést s sebou domů,” dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…