Hospodářská a sociální rada: Dařilo se, dáme víc peněz na vaše projekty

14.03.2015 22:01

Hospodářská a sociální rada Mostecka (HSRM) hospodařila v loňském roce s kladným ziskem. Zástupci regionální tripartity už nyní mají jasno, jak zisk z roku 2014 využít. Doporučili uspořené prostředky převést do Fondu podpory projektů HSRM.

Hospodářská a sociální rada: Dařilo se, dáme víc peněz na vaše projekty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Přesun těchto prostředků musí schválit ještě sněm hospodářské rady, který se uskuteční v červnu,“ vysvětlila předsedkyně HSRM Helena Veverková. „Na letošní rok jsme z Fondu podpory projektů opět vyčlenili půl milionu korun, které rozdělíme mezi žadatele ve dvou výzvách. V té první jsme počátkem roku přidělili tři sta tisíc korun šesti žadatelům. Obec Skršín, Patokryje, Korozluky, Obrnice, město Lom a Místní akční skupina Naděje, o.p.s. využijí dotaci od hospodářské rady na zpracování projektové dokumentace pro své rozvojové projekty. Druhé kolo výzvy je obvykle vyhlašováno po jednání sněmu v polovině roku. Díky dobrým hospodářským výsledkům chceme i letos požádat sněm o navýšení částky pro druhé kolo výzvy o tři sta tisíc korun. Ve druhém kole by tak žadatelé měli k dispozici pět set tisíc korun,“ doplnila předsedkyně.

Fond podpory projektů byl založen v roce 2009. Jeho cílem bylo pomoci členským organizacím s kvalitním zpracováním dokumentace pro jejich rozvojové projekty, na něž pak mohly žádat o další dotace od státu, případně z fondů EU. „Letos už měly být konečně vyhlášeny výzvy pro čerpání peněz z Fondů EU. Zatím se tak ještě nestalo, takže naši členové alespoň budou mít prostor si v předstihu připravit projekty,“ uzavřela Veverková s tím, že stejný postup zvolila HSRM v loňském roce.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…