Hospodářská a sociální rada: Dařilo se, dáme víc peněz na vaše projekty

14.03.2015 22:01

Hospodářská a sociální rada Mostecka (HSRM) hospodařila v loňském roce s kladným ziskem. Zástupci regionální tripartity už nyní mají jasno, jak zisk z roku 2014 využít. Doporučili uspořené prostředky převést do Fondu podpory projektů HSRM.

Hospodářská a sociální rada: Dařilo se, dáme víc peněz na vaše projekty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Přesun těchto prostředků musí schválit ještě sněm hospodářské rady, který se uskuteční v červnu,“ vysvětlila předsedkyně HSRM Helena Veverková. „Na letošní rok jsme z Fondu podpory projektů opět vyčlenili půl milionu korun, které rozdělíme mezi žadatele ve dvou výzvách. V té první jsme počátkem roku přidělili tři sta tisíc korun šesti žadatelům. Obec Skršín, Patokryje, Korozluky, Obrnice, město Lom a Místní akční skupina Naděje, o.p.s. využijí dotaci od hospodářské rady na zpracování projektové dokumentace pro své rozvojové projekty. Druhé kolo výzvy je obvykle vyhlašováno po jednání sněmu v polovině roku. Díky dobrým hospodářským výsledkům chceme i letos požádat sněm o navýšení částky pro druhé kolo výzvy o tři sta tisíc korun. Ve druhém kole by tak žadatelé měli k dispozici pět set tisíc korun,“ doplnila předsedkyně.

Fond podpory projektů byl založen v roce 2009. Jeho cílem bylo pomoci členským organizacím s kvalitním zpracováním dokumentace pro jejich rozvojové projekty, na něž pak mohly žádat o další dotace od státu, případně z fondů EU. „Letos už měly být konečně vyhlášeny výzvy pro čerpání peněz z Fondů EU. Zatím se tak ještě nestalo, takže naši členové alespoň budou mít prostor si v předstihu připravit projekty,“ uzavřela Veverková s tím, že stejný postup zvolila HSRM v loňském roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…