Hospodářská komora: Delegace IHK Halle Dessau navštívila Most

18.05.2016 15:48

Nejvyšší vedení Průmyslové a obchodní komory (IHK) Halle-Dessau a podnikatelů, pod vedením paní prezidentky Caroly Schaar a hlavního jednatele IHK Prof. Dr. Thomase Brockmeiera, přijalo pozvání předsedy Okresní hospodářské komory Most ke konzultační a přátelské návštěve Mostecka. Návštěva, která navazuje na dlouholetou a oboustranně užitečnou spolupráci obou komor se uskutečnila ve dnech 11. – 12. 5. 2016. Hlavními tématy „komorových“ rozhovorů byly aktuální problémy komor v Německu a v České republice, předpoklady a vize spolupráce mezi oběma komorami na rok 2017.

Hospodářská komora: Delegace IHK Halle Dessau navštívila Most
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Součástí programu byla  také společná pracovní snídaně s  primátorem města Mostu Mgr. Janem Paparegou. Předmětem rozhovorů byla témata, která jsou  aktuální  v obou městech, které spojuje zejména  problematika aktuální Evropské energetiky. Konkrétní diskuse byly dále vedeny k otázkám nezaměstnanosti, sociálně slabých a nepřizpůsobivých občanů a rekultivacím, zejména k aktuální problematice využití jezer  v bývalých těžebních jámách. Byla konzultována a viděna jako nadějná možnost  další spolupráce mezi samosprávnými orgány našich oblastí.

Odborně zaměřené diskuse s generálními řediteli  uhelných společností Severní energetická, a.s. a Severočeské doly, a.s. Ing. Petrem Kolmanem a Ing. Ivo Pěgřímkem, byly vedeny o energetice, těžbě surovin a  a také  o tzv. „limitech“  blokující těžbu hnědého uhlí a jejich důsledcích , což  kolegy ze SRN velmi zajímalo. Na návrh IHK byly založeny základy společného působení v oborech  souvisejících s energetickým i nenenergetickým využitím hnědého uhlí na  evropské úrovni, kdy toto  téma bude  dále rozpracováváno v paracovním pořádku obou komor. Navazují  diskuze probíhala za účasti Docenta Jaromíra Lederera, ředitele pro výzkum Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum, a.s., který informoval o výzkumu v oblasti využití hnědého uhlí  i pro  chemii  a potvrdil zájem o spolupráci s německými partnery v oblasti výzkumu a možnostech.

Pozvání ke společnému pracovnímu obědu na hradě Hněvín také přijal hejtman Ústeckého kraje pan Oldřich Bubeníček, který ocenil dlouholetou spolupráci obou komor a vyjádřil  její další spolupráci podporu. Představil hostům ze SRN Ústecký kraj s jeho přednostmi a řešenými nedostatky a uvítal možnost konzultací odborných pracovníků, k jednotlivým problémům, které jsou pro oba regiony velmi podobné. Pro nejbližší období ocenil navázané pracovní vztahy k problematice   rekultivaci  jezer.

Účastníci:

Carola Schaar – prezidentka IHK Halle-Dessau

Dr. Hans-Peter Rasenberger víceprezident IHK Halle-Dessau a zástupce společnosti ROMONTA Personalmanagement & Services GmbH

Prof. Dr. Thomas Brockmeier, - IHK Halle-Desssau

Hans-Jürgen Stößer, IHK Halle-Dessau

Frank Bannert ( zemský rada Landkreis Saalekreis)

Dr. Gunthard Bratzke (Jednatel isw-Institut gGmbH)

Dirk Eichhardt (Jednatel Wertstoffaufbereitung Edersleben GmbH/ROMONTA  Reststoffverwertungs- gesellschaft mbh)

Dr. Bernd-Uwe Haase (Jednatel Mitteldeutsche Braunkohlengesellschaft mbH)

Ing. Rudolf Jung (předseda OHK Most)

Ing. Rudolf Kašpar (poradce pro zahraniční vztahy OHK Most)

Ing. Marek Bajer (člen představenstva OHK Most)

Ing. Jiřina Pečnerová (ředitelka úřadu OHK Most)

Mgr.Jan Paparega (Primátor města Mostu)

Oldřich Bubeníček (Hejtman Ústeckého krajet)

Ing. Petr Kolman (generální ředitel Severní energetická, a.s.)

Ing. Ivo Pěgřímek (Generální ředitel Severočeské doly,  a. s.)

Doc. Ing. Jaromír Lederer, CSc. (Unipetrol výzkumně vzdělávací centrum, a.s. „UNICRE“)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…