Hospodářská komora: Podnikatelská mise zamíří do jihokorejského Soulu a Busanu

26.10.2017 12:40

Hospodářská komora ČR organizuje podnikatelskou misi doprovázející ve dnech 28. října až 2. listopadu předsedu Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha do Korejské republiky.

Hospodářská komora: Podnikatelská mise zamíří do jihokorejského Soulu a Busanu
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

Během mise bude patnáctičlenná podnikatelská delegace v průběhu Česko-korejského podnikatelského fóra v Soulu a Busanu jednat se svými korejskými partnery o nových kontraktech. Firmy z oboru dopravního strojírenství, farmaceutického průmyslu, dřevozpracujícího průmyslu, potravinářství, R&D či security navštíví mimo jiné Korejský elektronický technologický institut (KETI) či kontejnerový přístav v Busanu. Misi vede viceprezident Hospodářské komory Bořivoj Minář.

Korejský trh je velmi náročný, protože se na něm střetává konkurence z celého světa. ČR je v průmyslové Korejské republice ale dobře známá tradičními strojírenskými výrobky, jako jsou obráběcí stroje, hřídele, subdodávky pro loďařský průmysl nebo stroje a zařízení pro automobilovou výrobu.

Hospodářská komora udržuje s Koreou a místními partnerskými obchodními a průmyslovými komorami bohaté styky. Například v únoru 2015 Hospodářská komora organizovala pod vedením jejího prezidenta Vladimíra Dlouhého doprovodnou podnikatelskou misi do Koreje (70členná delegace) při oficiální návštěvě premiéra Bohuslava Sobotky. V dubnu 2015 české a korejské firmy o obchodní spolupráci jednaly v Praze – Hospodářská komora ve spolupráci s Agenturou na podporu obchodu a investic „KOTRA“, Ministerstvem průmyslu, obchodu a energetiky a Korejskou mezinárodní obchodní asociací KITA zorganizovala „Czech-Korean BizTechDay“.

V závěru roku 2015 zavítala do Prahy tehdejší jihokorejská prezidentka Pak Kun-hje, která se setkala s prezidentem Milošem Zemanem během celodenního Česko-korejského podnikatelského fóra v režii Hospodářské komory ve spolupráci s Korejskou obchodní a průmyslovou komorou a agenturou KOTRA. Loni v listopadu pod hlavičkou Hospodářské komory 35členná delegace podnikatelů jednala o obchodu během Česko-korejského podnikatelského fóra v Soulu při pracovní cestě ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…