Hotel Port: Vinobraní u Máchova jezera hlásí rekordní návštěvnost

31.08.2014 16:19

V sobotu 30. srpna se v areálu hotelu Port uskutečnil již třetí ročník populární akce Vinobraní u Máchova jezera a zábavné odpoledne pro děti.

Hotel Port: Vinobraní u Máchova jezera hlásí rekordní návštěvnost
Foto: Hotel Port
Popisek: Hotel Port u Máchova jezera

Více než 2000 návštěvníků si pochutnalo na burčáku z odrůdy Irsai Oliver, který vinařství Ch?teau Valtice – Vinné sklepy Valtice sklidilo z jejich vlastních vinohradů s názvem „Pod slunným vrchem“ v Dolních Dunajovicích na Moravě. Chybět nesměl ani stále populárnější růžový burčák, který byl z odrůdy Modrý Portugal z viniční trati Hintertály. Hrozny se sklízely v úterý 26.8. a měly cukernatost 17 stupňů.  Prodalo se všech 1140 litrů burčáku, který valtičtí na akci dovezli, z toho 800 litrů připadlo na burčák bílý a 340 na růžový.

Koštoval se i Tramín žlutý

Burčáky byly doplněny o 16 druhů prémiových vín z Vinných sklepů Valtice a z Vinařství Kovacs. Mimo tradičních moravských odrůd, jakými jsou Veltlínské zelené, Müller Thurgau nebo stále vzácnější odrůda Neuburské, mohli návštěvníci ochutnat v posledních letech velmi oblíbenou odrůdu Pálava nebo unikátní odrůdu, kterou mají v České republice jen  ve vinařství Ch?teau Valtice, a tou je odrůda Tramín žlutý.

Atmosféra jedna báseň

Většina návštěvníků šla k Máchovu jezeru najisto a ani letos nebyli zklamáni. Hotelu Port, hlavnímu organizátorovi celé akce, se opět podařilo připravit skvělou zábavu. Na pódiu přímo na břehu jezera se střídala moravská cimbálová muzika Fjertůšek s místní skupinou NaEx-band. Vybraná vína a burčáky doplnil kulinářský tým hotelu Port o výtečné občerstvení. Oblíbenou atrakcí byly i letos okružní plavby výletní lodí Hynek po Máchově jezeře, které byly navíc zcela zdarma. Mrazírny Agrimex na svém stánku nabízely nejen mražené ovocné speciality značky Dione, vyráběné pouze z čerstvého ovoce, ale i skvělé pokrmy z české mražené zeleniny.

Autobus se hrál dvakrát

Spousta zábavy čekala na ty nejmenší. Ve velké dětské soutěži, které se zúčastnilo 354 dětí, vyhrával každý. Vrcholem bylo slosování soutěžních kartiček, ze kterého si výherci odnášeli atraktivní ceny jak pro děti, tak i pro dospělé. Pověstnou třešničkou bylo představení dětského divadla Minor z Prahy. Originální hru „Autobus“ zahráli herci hned dvakrát a to přímo v autobusu, kterým na akci přijeli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…