Hráz v Břeclavi ochrání proti činnosti bobra opatření za téměř 40 mil. Kč

28.08.2015 20:00

Státní podnik Povodí Moravy právě dokončil stavební práce na 1,8 km dlouhém úseku ochranné hráze odlehčovacího ramene Dyje, které zajistí její stabilitu a zabrání narušení hráze činností bobra evropského.

Hráz v Břeclavi ochrání proti činnosti bobra opatření za téměř 40 mil. Kč
Foto: Povodí Moravy
Popisek: Povodí Moravy

Práce trvaly téměř rok a zahrnovaly opravu stávajícího opevnění a svahu nebo vybudování odvodňovacího příkopu. V ose hráze byla zaražena 6 m vysoká štětová stěna. „Právě štětová stěna by měla předejít škodám, které způsobuje bobr evropský tím, že v hrázích vyhrabává své nory a narušuje tak jejich stabilitu,“ popsal výhodu zvoleného technického řešení generální ředitel Povodí Moravy, s.p. Jan Hodovský.

Náklady na akci, které jsou provedeny od jezu Poštorná po zaústění odlehčovacího ramene do Dyje činily 38,7 mil. Kč. Hrazeny byly z 85% z prostředků fondu Evropské unie, z 5% příspěvkem z Operačního programu Státního fondu životního prostředí ČR a 10% příspěvkem Povodí Moravy, s.p. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…