Hyundai: Bezplatná prodloužená záruka bez omezení je výrazem vyšší kvality

21.01.2014 21:27

Analýza záručních podmínek a cen servisních služeb na českém automobilovém trhu, kterou vypracovala společnost PricewaterhouseCoopers Česká republika, otevřela diskusi na téma cena servisních prohlídek a její souvislost s délkou záruky osobních automobilů.

Hyundai: Bezplatná prodloužená záruka bez omezení je výrazem vyšší kvality
Foto: red
Popisek: Hyundai

Studie zahrnuje pouze servisní prohlídky, nikoli však další náklady, které u vozů s nižší kvalitou a omezenější zárukou musí zákazník po uplynutí základní záruční doby hradit ze svého. Je jasné, že takto koncipovaná studie je nesmyslná.

V rámci 5-leté záruky bez omezení kilometrů, kterou Hyundai poskytuje svým zákazníkům jako výraz špičkové kvality vozů je zákazník Hyundai po dobu 5 let, na rozdíl od jiných výrobců se standardní zárukou, chráněn proti nenadálým událostem. Náhradní díly ani práci spojenou s případnou opravou tak zákazník Hyundai po dobu 5-ti let neplatí. Tím pádem porovnání celkové ceny servisních prohlídek za např. 6 let provozu automobilu v dané studii neodpovídá realitě.

Pokud by tedy dané srovnání mělo být objektivní, muselo by zahrnout skutečné náklady na provoz vozu ve srovnávaném období.  Hyundai v této souvislosti proto vyzval automobilku Škoda, aby zveřejnila průměrné náklady na opravy jejich vozů po uplynutí záruční doby a tím umožnila široké veřejnosti zhodnotit výhody kvalitních vozů s delší a neomezenou zárukou oproti ostatním.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…