Iktové centrum v teplické nemocnici má nové vybavení

20.06.2015 11:32

Iktové centrum Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Teplice - získává nové přístroje z projektu „Modernizace a obnova přístrojového vybavení iktového centra KZ v Teplicích“, podpořeného Evropskou unií z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Iktové centrum v teplické nemocnici má nové vybavení
Foto: Krajská zdravotní
Popisek: Nemocnice Teplice, Krajská zdravotní.

V roce 2011 podala Krajská zdravotní, a. s., žádost o financování projektu z prostředků Integrovaného operačního programu, pro oblast podpory 6.3.2 Služby v oblasti veřejného zdraví. Společnost se svou žádostí uspěla a projekt byl s registračním číslem CZ.1.06/3.2.01/08.07654 schválen k realizaci. Financování projektu je z 85 % pokryto z prostředků EU, zbývajících 15 % je hrazeno z vlastních prostředků Krajské zdravotní, a. s. V současné době probíhají dodávky posledních přístrojů, které byly součástí projektu.

„Krajská zdravotní, a. s. se snaží udržovat co nejvyšší standard poskytované zdravotní péče ve všech svých nemocnicích. Snaží se pružně reagovat na neustálý vývoj v oblasti zdravotnické techniky a průběžně obnovuje přístrojové vybavení na jednotlivých odděleních,“ uvedl Ing. Petr Fiala, generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. „Pro specializovaná pracoviště, jakým je i iktové centrum, je modernizace a doplnění přístrojového vybavení řešeno vždy samostatným projektem, který koncepčně řeší jeho specifické potřeby. Realizaci projektu předcházela analýza stávajícího stavu vybavenosti centra a byly navrženy požadavky na modernizaci jeho techniky tak, aby bylo dosaženo optimálního stavu, který bude v souladu se standardy bezpečného provozu a s evropskými standardy poskytované péče,“ doplnil generálního ředitele MUDr. Jiří Mrázek, náměstek pro řízení zdravotní péče. 

„Nové přístrojové vybavení iktového centra bude využíváno k zlepšení diagnostiky, zkvalitnění terapie a rehabilitační péče u pacientů s akutním cévním onemocněním mozku. Přístrojové vybavení se dotýká oddělení neurologie, rehabilitace a ARO, která jsou součástí Iktového centra teplické nemocnice,“ uvedl MUDr. Tomáš Hrubý, ředitel zdravotní péče Nemocnice teplice, o. z.

Podrobné představení projektu, jeho cílů a přínosu pro pacienty Iktového centra teplické nemocnice proběhne na tiskové konferenci, která se koná 25. června 2015 ve 12:00 hodin, v zasedací místnosti KZ, a. s. – Nemocnice Teplice, o. z., pavilon H, přízemí (bývalá kaple).

Základní informace k projektu najdete na www.kzcr.eu/iop

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…