JE Temelín: Pod temelínskými chladicími věžemi řádily děti

31.07.2020 17:44

Na dva týdny se Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín stalo základnou pro sedm desítek dětí ve věku od 3 do 12 let. Ty dvou týdenních turnusech letního příměstského tábora strávily pod chladicími věžemi pestrý program. Jejich rodiče měli naopak na týden vyřešeno prázdninové hlídání. I takový benefit připravila Skupina ČEZ pro zaměstnance Jaderné elektrárny Temelín.

JE Temelín: Pod temelínskými chladicími věžemi řádily děti
Foto: JE Temelín
Popisek: Temelínská novinka, více než šestimetrový tobogán, byl pro děti jak červený hadr na býka

O netradiční příměstský tábor byl mezi zaměstnanci elektrárny velký zájem. Kapacita byla naplněna během několika dní. Energetici dokonce museli navyšovat kapacitu tábora. Nakonec tak do Infocentra Jaderné elektrárny Temelín mohli děti vozit všichni zájemci.

A spokojeny byly i samotné děti. Organizátoři pro ně připravili pestrý program. Tématem prvního běhu byl Cirkus v cirkuse, v druhém běhu děti pro změnu v soutěžích bojovaly o duchy v rámci tématu Ať žijí duchové. 

„I v době letních prázdnin musí elektrárna zajistit nepřetržitý provoz. Proto se snažíme zaměstnancům, kteří mají menší děti, toto období trošku usnadnit, jejich dětem nabídnout prázdninový program a zároveň poskytnout možnost ukázat dětem prostředí, ve kterém jejich rodiče pracují,“ říká Petr Šuleř, vedoucí útvaru jaderná komunikace.

„Na táboře jsem podruhé a nejvíc se mi tady líbí míčky. Tatínek tady dělá elektrikáře. Až vyrostu, tak tady chci taky dělat elektrikáře. Taťka mi ještě neřekl, jak se elektrika dělá. Ale někdy mi to řekne,“ říká čtyřletý Lukáš Plšek. A pětiletý Maxík Průka dodává: „Tatínek říkal, že tady pracuje v šedým domečku. Ale jak je jich tu hodně, tak nepoznám v kterým.“ 

„Děti jsou úžasné, čím dál lepší,“ usmívá se vedoucí tábora Jana Bůrková z Centra volného času Poškolák Hluboká z.s., která temelínský tábor vede od jeho prvního ročníku. „Naše aktivity jsou různorodé, děti rády tvoří, malují, užívají si venkovní prolézačky. Jsme rádi, že nám letos přeje počasí a můžeme se pohybovat hlavně venku,“ doplňuje Jana Bůrková.

Poprvé byla letos na táboře Natálka Svitáková. „Moc se mi tu líbí. Byli jsme na plovárně a také jsme jeli do houbového parku. Jsem tu se sestřičkou Nikolkou, obě jsme si tu našly nové kamarádky,“ říká sedmiletá Natálka.

Jaderný příměstský tábor probíhá i v dukovanské elektrárně. Zde na děti čeká ještě jeden běh začátkem srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

19:02 Český statistický úřad: Výsledky evropských voleb oznámí úřad 9. června večer

Český statistický úřad v souladu se zákonem zveřejní výsledky voleb do Evropského parlamentu až po u…