Jihočeská centrála cestovního ruchu: Ve Lhenicích spojili terénní půlmaratón se zábavou pro všechny

03.10.2016 18:36

Letošní aktivity Místní akční skupiny Rozkvět ze Lhenic na Prachaticku vyvrcholila v závěru září uspořádáním historicky prvního ročníku místního terénního půlmaratónu. Inspirovala ji možnost zapojit se do programu Jižní Čechy olympijské. Běžecký závod v okolí Lhenice byl sice hlavním bodem celodenního programu, možnost bavit se ale dostali i ti, kteří přímo nezávodili.

Jihočeská centrála cestovního ruchu: Ve Lhenicích spojili terénní půlmaratón se zábavou pro všechny
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Našli jsme vhodný termín až v samém závěru září a nahlásili jej na server behej.com. Soustředili jsme se však nejen na závody, ale také na zajištění celodenního doprovodného programu, abychom zapojili do této akce co nejvíce lidí,“ uvedla pracovnice lhenické MAS Rozkvět Milada Vopálková a poznamenala, že celá akce se uskutečnila díky podpoře z programu Jižní Čechy olympijské a s pomocí mikroregionu Chelčicko – Lhenicko.

I přes podzimní termín přálo pořadatelům počasí. Bylo teplo a slunečno. Ve Lhenicích tak bylo živo více než jindy. Dopoledne si mohly děti zasoutěžit na lhenickém hřisti a pak měli všichni zájemci o pohyb možnost přihlásit se kromě půlmaratónu a závodu na poloviční trati i na rámcový rodinný běh, který měl trasu dlouhou jen něco přes tři kilometry. Běh se uskutečnil i jako charitativní, což byl také jeden z jeho cílů. Každý, kdo se zúčastnil, podpořil záměr pomoci. „Na to lidé reagovali pozitivně a hlásili se i ti, kteří si trať jen prošli,“ dodala Vopálková.

Závod by se měl stát tradicí

Výtěžek z akce získal z poloviny chelčický Domov svatého Linharta a druhá polovina prostředků putovala na zakoupení nového herního prvku pro děti, který bude umístěn v areálu lhenického fotbalového stadionu. „Když se hraje zápas, nemají se děti jak zabavit. Proto jsme naplánovali koupi nějakého zařízení, kde by si mohly hrát,“ konstatovala Vopálková.

Vše přitom nasvědčuje tomu, že běžecký závod se ve Lhenicích stane do budoucna novou tradicí. „Určitě bude mít opakování. Vždyť na rodinný běh slyšelo hned napoprvé několik desítek lidí. Dospělí zaplatili startovné s vědomím, že podporují charitu. Děly měly startovné dobrovolné. Výtěžek byl přes osm tisíc korun. Ten den se povedl, i když běžců tolik nebylo. Závod si účastníci pro pestrost terénu i další zajímavosti v pěkné přírodě pochvalovali,“ zdůraznila Milada Vopálková.

Chelčicko - Lhenicko: Mikroregion je proslulý především pěstováním ovoce, hlavně jablek a třešní. Kromě Lhenic a Chelčic sem patří Libějovice, Malovice, Mičovice a Truskovice. Mikroregion se věnuje rozvoji části Jihočeského kraje na pomezí Prachaticka a Vodňanska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…