Jihočeský kraj: Situace je těžká, ale zvládáme ji, konstatoval krizový štáb

17.03.2021 19:38

Situace v Jihočeském kraji se stále ještě zhoršuje. Stoupá počet hospitalizací na JIP v jihočeských nemocnicích. Historicky nejvyšší je také počet testování jak antigenními, tak PCR testy.

Jihočeský kraj: Situace je těžká, ale zvládáme ji, konstatoval krizový štáb
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

Zdravotnická záchranná služba vozí rekordní počty covid pozitivních klientů. Přesto je vše dobře zvládnuto. Nemocnice poskytují kvalitní péči, velkokapacitní OČKOcentra zaznamenávají velmi mnoho pozitivních ohlasů od těch, kteří jimi prošli.

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí

Veškeré vakcíny, které získáme, jsou zde obratem vyočkovány. Zdravotnická záchranná služba nemusí s klienty jezdit od nemocnice k nemocnici, protože koordinace převozu do volného zdravotnického zařízení funguje na výbornou. To vše díky dobrému řízení a mimořádnému pracovnímu nasazení všech zúčastněných. 

„Situace je napjatá, ale stabilizovaná, počty hospitalizovaných jsou přibližně stejné, jako minulý týden, takže jedeme v podobném režimu,“ uvedl ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek. Hejtman Martin Kuba následně dodal, že za tuto situaci patří poděkování hlavně jihočeským zdravotníkům. „Jen díky nim a jejich pracovnímu nasazení není nutno přistupovat k rizikovému převozu vážně nemocných klientů do vzdálenějších krajů,“ uvedl. Nemocnicím následně poděkoval i ředitel jihočeské záchranky Marek Slabý. „Díky vynikající organizaci v nemocnicích naše záchranky nikde nebloudí a nikdo je z nemocničních zařízení nevykazuje jinam,“ konstatoval Slabý a upozornil, že aktuálně záchranky převáží týdně 400 covid pozitivních pacientů. „Jde o extrémní číslo, dvojnásobek počtů z předchozích vln,“ zdůraznil Slabý s tím, že narůstá také počet lidí, kteří se zhoršili ze dne na den a problémy s dýcháním je mnohdy ohrožují na životě. 

Dalšími tématy, které krizový štáb probral, bylo povinné antigenní testování ve firmách jako jedna z cest k udržení klidné epidemické situace v regionu. Krajská hygienická stanice konstatovala, že firmy v regionu opatření dodržují a záchyt pozitivně testovaných se zde pohybuje okolo půl procenta. Následně krizový štáb doporučil, aby byl podobný typ šetrného antigenního testování realizován také v krizových školských zařízeních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…