Jihočeský kraj: Správu a údržbu silnic povede Andrea Jankovcová

19.03.2021 11:48

Správu a údržbu silnic Jihočeského kraje povede žena. Rada Jihočeského kraje na svém zasedání jmenovala do funkce ředitelky Ing. Andreu Jankovcovou. Byla nejúspěšnější z třinácti uchazečů.

Jihočeský kraj: Správu a údržbu silnic povede Andrea Jankovcová
Foto: kr-jihocesky.cz
Popisek: Jihočeský kraj

„Jsme rádi, že v čele Správy a údržby silnic Jihočeského kraje bude stát žena. Je to manažerka s dlouholetými zkušenostmi v oboru. V minulosti dokonce už pro naši SÚSku pracovala. Působila také v řadě významných dopravních stavebních firem. Na spolupráci s paní ředitelkou se velice těším a věřím, že svými zkušenostmi a znalostmi oboru přispěje ke zdokonalení pro nás tak významné společnosti, jako je SÚS JčK,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Antonín Krák s tím, že Jankovcová nastoupí k prvnímu květnu 2021.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Výběrové řízení mělo dvě kola. Do prvního se přihlásilo osm uchazečů, ale nikdo nebyl vybrán. Řízení bylo tedy zrušeno a za stejných podmínek vypsáno nové. Do něj se přihlásilo třináct uchazečů. Čtyři z nich byli pozváni k osobnímu pohovoru, kde výběrová komise přezkoumala úroveň jejich manažerských, komunikačních a organizačních dovedností. Komise jednomyslně doporučila Radě Jihočeského kraje ke jmenování do funkce ředitelky Správy a údržby silnic Jihočeského právě Jankovcovou.

Ing. Andrea Jankovcová (1967)
Vystudovala ČVUT Praha, obor Pozemní stavby/Technologie POS. Je držitelkou osvědčení o autorizaci v oboru dopravní stavby a členem Unie mostařů ČR. Do pozice ředitelky SÚS JčK přichází z pražské společnosti Doprastav, a.s., kde zastávala pozici manažerky jakosti závodu a stavby. Pracovala i pro společnosti Skanska, a.s., Stavby silnic a železnic, a.s.. V letech 1994 až 2006 byla vedoucí majetkové správy a později technicko-správního úseku ve strakonické pobočce SÚS JčK. Žije v Českých Budějovicích, kromě rodného jazyka mluví také anglicky a ve volném čase se věnuje lyžování, cyklistice a paddleboardingu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…