Jihomoravský kraj: Jubilejní galavečer přehlídky České ručičky

22.06.2018 7:34

Dvacet jedna nejšikovnějších mladých řemeslníků bylo oceněno v rámci jubilejního desátého ročníku přehlídky České ručičky.

Jihomoravský kraj: Jubilejní galavečer přehlídky České ručičky
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

Galavečer se konal ve středu 20. června 2018 na brněnském výstavišti. Náměstek hejtmana Jihomoravského kraje Roman Hanák předal těmto žákům učňovských oborů zlatou plaketu Českých ručiček.

Samotnému ocenění a vybrání juniorských špiček v jednotlivých řemeslných oborech předcházely celorepublikové soutěže odborných dovedností, které byly v průběhu celého roku monitorovány. Letos byly soutěžními obory zahradník/zahradnice, kosmetička, kadeřník/kadeřnice, kuchař/kuchařka, číšník/servírka, cukrář/cukrářka, automechanik, autolakýrník, karosář, mechanik-seřizovač, obráběč kovů, strojní mechanik/zámečník, elektrikář-slaboproud, elektrikář-silnoproud, instalatér, klempíř, pokrývač, tesař, kominík, lesní mechanizátor a opravář zemědělských strojů.

„Podpora řemesel a učňovského školství je v dnešní době nezbytná, firmy po celé republice mají vysokou poptávku po řemeslnících a dá se říci, že se jich ve valné většině nedostává. Přehlídka České ručičky je v tomto směru jedna z nejvýznamnějších v celé republice a jsme hrdí, že jsme jejími vyhlašovateli,“ uvedl po přehlídce náměstek hejtmana Roman Hanák.

Přehlídku každoročně vyhlašuje Jihomoravský kraj společně s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem práce a sociálních věcí. Organizuje ji Střední škola stavebních řemesel Brno – Bosonohy, příspěvková organizace. Více informací ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic spouští další mapový portál

7:02 Správa železnic spouští další mapový portál

Správa železnic nově spustila mapový portál pro vysokorychlostní úsek Poříčany – Světlá nad Sázavou.…