Jihomoravský kraj: Na podporu mládežnického sportu míří dalších osm milionů korun

18.06.2015 20:01

Krajská rada schválila 18. června 2015 přijetí peněžitého daru ve výši 4,13 milionu korun od Českého olympijského výboru na podporu sportovní činnosti dětí a mládeže na jižní Moravě.

Jihomoravský kraj: Na podporu mládežnického sportu míří dalších osm milionů korun
Foto: red
Popisek: Exhejtman Michal Hašek

„Letos už do podpory sportu z krajského rozpočtu směřovalo více než 30 milionů korun. Sportovní prostředí je ovšem po šoku v Sazce a transformaci ČSTV na Českou unii sportu stále nestabilní a vyžaduje si podporu ze strany veřejných rozpočtů. Český olympijský výbor nabídl Jihomoravskému kraji dar ve výši přes 4 miliony korun se dvěma podmínkami. Jednak že tento dar přijmeme do 30. června a že k němu přidáme stejné množství peněz z krajského rozpočtu. Rozhodli jsme se této velkorysé nabídky využít a předpokládám, že po rozhodnutí zastupitelstva příští týden budeme mít k dispozici více než osm milionů korun, které letos můžeme navíc rozdělit na sportovní činnost dětí a mládeže, dále na projekt Česko sportuje a Odznak všestrannosti Olympijských vítězů,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…