Jihomoravský kraj podpoří sociální projekty v regionu

18.09.2020 20:29

Více než tři miliony korun kraj poskytne formou individuálních dotací 16 projektům v sociální oblasti. Stejně tak poputuje půl milionu korun z jeho rozpočtu organizaci SOS dětské vesničky. Rozhodli o tom jihomoravští zastupitelé na svém čtvrtečním jednání, posledním v tomto volebním období.

Jihomoravský kraj podpoří sociální projekty v regionu
Foto: kr-jihomoravsky.cz
Popisek: Jihomoravský kraj - logo

Jak informoval náměstek hejtmana pro sociální oblast Marek Šlapal, kraj například podpoří částkou 550 tisíc korun fungování projektu Zajištění zdravotní péče v domovech pro seniory a v domově se zvláštním režimem NADĚJE. „Podpoříme tak částečnou úhradu mzdových nákladů zdravotních sester poskytujících ošetřovatelskou péči v domovech pro seniory a v domově se zvláštním režimem a úhradu části nezbytných provozních nákladů,“ upřesnil Marek Šlapal.

Jak následně dodal, obecně prospěšná společnost Ruka pro život obdrží na rozvoj pracovního týmu v brněnském Domově pro osoby se zdravotním postižením Božetěchova půl milionu korun, stejnou částku získá obec Habrovany na projekt Rekonstrukce budovy správce a oranžérie Habrovany - II. etapa – ORANŽÉRIE. V rámci II. etapy bude vystavěna přístavba oranžérie a dokončena samotná stávající stavba oranžérie. „Tato budova je nedílnou součástí celkové koncepce přírodně krajinářského pojetí zámeckého parku, který je oblíbeným navštěvovaným místem v Jihomoravském kraji. Po zprovoznění bude oranžérie sloužit jako zázemí pro klienty Habrovanského zámku, který je příspěvkovou organizací kraje, ale i pro místní občany nebo pro turistické návštěvníky této památky,“ uvedl Šlapal.

Jihomoravští zastupitelé také v samostatném hlasování rozhodli o půlmilionové podpoře projektu organizace SOS dětské vesničky, která provozuje v Brně-Medlánkách Dům na půl cesty SOS Kotva. Dům poskytuje pobytovou službu cca pro 14 klientů v objektu, jehož původním účelem bylo ubytování pěstounských rodin. Budova není pro pobytovou sociální službu Dům na půl cesty uzpůsobena a s rekonstrukcí prostor je počítáno již od roku 2014, kdy služba vznikla.

„Rekonstrukce vnitřních prostor je plánovaná tak, aby došlo ke zkvalitnění zázemí pro klienty i pracovníky služby. V současné době mají klienti společné sprchy a WC. Po rekonstrukci bude mít každý pokoj vlastní sociální zařízení, navíc zde vznikne další pokoj, čímž se v případě potřeby navýší kapacita služby o dvě lůžka. Rekonstrukce zahrnuje také kuchyň, kancelář vedoucí s kuchyňským koutem a WC a sociální zařízení pro návštěvy klientů, které v zde zcela chybí,“ popsal záměr Marek Šlapal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…