Jiří Stivín na milánském festivalu NOTTURNI IN VILLA

08.07.2013 17:23

Od 10. do 20. července 2013 se v milánském Castello Sforzesco uskuteční dvacáté výročí letního hudebního festivalu „Notturni in Villa“.

Jiří Stivín na milánském festivalu NOTTURNI IN VILLA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Muzikant Jiří Stivín

Při této příležitosti  se do Milána sjíždějí hudebníci různých národností a společně odehrají koncerty v sestavách vytvořených ad hoc pro tento festival. Právě proto dostal dvacátý ročník festivalu název „Nice to meet you“. České centrum Milán se zasadilo o účast českého hudebního Jiřího Stivína.

Českou republiku bude na festivalu „Notturni in Villa” reprezentovat přední představitel české jazzové hudební scény – flétnista, saxofonista a skladatel Jiří Stivín. Hudební projev Jiřího Stivína charakterizuje nespoutanost, improvizace, přecházení mezi jednotlivými hudebními styly od jazzu až po klasickou hudbu. Ovládá hru na všechny druhy příčných i zobcových fléten, ale také na saxofon či klarinet. Tentokrát bude koncertovat společně s italským jazzovým a folkovým hudebníkem Luciano Biondinim, který ho bude doprovázet na akordeon.

Na realizaci festivalu přispívá kulturní sektor obce Miláno a sponzoruje ji společnost Edison. Kromě toho je festival podporován evropskými kulturními instituty, které jsou členy EUNIC (sdružení Kulturních institutů států Evropské unie). Goethe-Institut Mailand, Generální konzulát Polské republiky, Maďarský Generální konzulát, České centrum Milán a nadace Pro Helvetia.

ČESKÁ CENTRA

Česká centra jsou agenturou Ministerstva zahraničních věcí pro propagaci ČR v zahraničí. Prosazují českou kulturní scénu na mezinárodním poli. Síť Českých center působí z 22 zahraničních metropolí tří kontinentů. Generální ředitelkou Českých center je Vilma Anýžová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…