K deklasování Portugalska pomohl i SAP. Němci mají v Brazílii tajnou zbraň

22.06.2014 9:57

Thomas Müller přebírá míč, uvolňuje se a střílí další gól do sítě Portugalska. Záběry z tohoto momentu letí na desítky obrazovek. A také do datového centra německé fotbalové reprezentace, kde jsou okamžitě analyzována. Výsledky budou za pár desítek minut k dispozici trenérům německého týmu na mistrovství světa v Brazílii. Ti mají letos jednoho pomocníka navíc – analýzu dat ze senzorů a kamer, které zaznamenávají celý průběh hry.

K deklasování Portugalska pomohl i SAP. Němci mají v Brazílii tajnou zbraň
Foto: Archiv
Popisek: SAP

Německá fotbalová reprezentace a její trenéři již nejsou odkázáni na sledování videozáznamu z utkání. Aplikace SAP Match Insights jim totiž poskytne mnohem detailnější informace, než jakých by si mohli všimnout pouhým zrakem. Umožňuje jim detailně analyzovat hru a vylepšit herní projev celého mužstva i jednotlivých hráčů. Tato aplikace je výsledkem dlouhodobé spolupráce společnosti SAP s německou fotbalovou asociací (DFB), a na jejím vývoji se podíleli i trenéři národního mužstva.

SAP Match Insights využívali trenéři již během kvalifikace a mají ji k dispozici i pro podrobnou analýzu zápasů na mistrovství světa. Díky rychlému zpracování dat na platformě SAP HANA je možné v reálném čase vyhodnocovat obrovské množství dat získaných z kamer kolem hřiště. Jen pro představu, podle bývalého slavného útočníka a současného manažera německého národního týmu Olivera Bierhoffa, může 10 hráčů se třemi míči vyprodukovat během pouhých 10 minut více než sedm milionů datových záznamů. Ty pak může aplikace SAP Match Insights okamžitě zobrazit v přehledné grafické podobě.

Snadno si tak lze například přehrát situaci předcházející inkasované brance, zjistit, jak se konkrétní hráč pohyboval po hřišti či jak řešil konkrétní herní situaci. Tyto údaje pak pomohou trenérům individuálně upravit trénink a připravit se na další zápasy. „Aplikace od společnosti SAP může úplně proměnit vnímání fotbalu nejen pro trenéry, ale i pro hráče, fanoušky, a samozřejmě také média,“ uvedl Bierhoff. SAP Match Insights byl sice vyvinut ve spolupráci s DFB a německou reprezentací, nyní je ale k dispozici nejen dalším týmům, ale také odborné veřejnosti a médiím.

Právě média by mohla informace poskytované SAP Match Insights využít a poskytnout tak svým divákům mnohem detailnější komentář během zápasu i podrobnější rozbor hry po něm. Do budoucna by mohly být informace z této aplikace dostupné i pro fotbalové fanoušky na stadionech prostřednictvím jejich chytrých telefonů a tabletů. Dnes musí každý fanda volit mezi komfortem televizního přenosu a atmosférou přímo na stadionu. V budoucnu si už bude moci užít zápas naplno se všemi detailními informacemi, i když jej bude sledovat přímo v ochozech.

Spolupráce německé fotbalové asociace a společnosti SAP trvá již více než dva roky. Během tohoto období DFB postupně nasadila několik produktů společnost SAP využívajících platformu SAP HANA Enterprise Cloud. Pro fanoušky je zřejmě nejviditelnější SAP Event Ticketing, ale pro vylepšení svých obchodních procesů využívá DFB také SAP CRM.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…