KB: Počet účastníků penzijního fondu KB vzrostl v roce 2012 o 13 %

19.02.2013 20:08

V posledním roce před startem penzijní reformy se zvýšil počet účastníků Penzijního fondu Komerční banky o více než 63 tisíc osob na 571 tisíc. Zisk fondu za rok 2012 překročil 575 milionů korun. O výši zhodnocení připsaného účastníkům rozhodne valná hromada KB Penzijní společnosti v březnu 2013.

KB: Počet účastníků penzijního fondu KB vzrostl v roce 2012 o 13 %
Foto: Archiv
Popisek: Komerční banka - logo

„Penzijní fond Komerční banky vykázal i v přelomovém roce 2012 výborné obchodní i finanční výsledky. Zajímavé zhodnocení a atraktivní nabídka pro II. a III. pilíř reformovaného systému dělají z KB Penzijní společnosti jednoho z nejatraktivnějších partnerů pro spoření na penzi v České republice,“ uvedl Pavel Jirák, předseda představenstva a výkonný ředitel KB Penzijní společnosti.

Ke konci roku 2012 spravoval Penzijní fond KB prostředky 571 tisíc účastníků v celkovém objemu 31,9 miliardy Kč. Oproti konci roku 2011 tak vzrostl objem spravovaných aktiv takřka o 5 %. Na začátku roku 2013 byla tato aktiva převedena na základě zákona o doplňkovém penzijním spoření do Transformovaného fondu KB Penzijní společnosti.

Dlouhodobé výsledky Komerční banky v oblasti spoření na penzi dokládají také nezávislá ocenění, které Penzijní fond Komerční banky získal. V roce 2012 obhájil titul Nejlepší penzijní fond v České republice udělený mezinárodním magazínem World Finance i stejnojmennou cenu od britského finančního portálu Global Banking & Finance Review.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

16:05 Celní správa: Celníci objevili u cizince více než čtyři a půl kilogramu kokainu

Na konci minulého týdne celníci na Letišti Václava Havla zadrželi 44letého cizince polské národnosti…