KHS Jihočeského kraje: U Podolska na Orlíku a ve Staňkovském rybníce není voda vhodná ke koupání, vadí hlavně sinice

17.07.2020 14:21

Hygienici ve 29. kalendářním týdnu kontrolovali kvalitu vody ve třech koupacích místech, která v minulém týdnu vykazovaly zhoršenou jakost vody. Kontrolní odběry prováděli v pondělí 13. července a dnes byly výsledky vyhodnoceny.

KHS Jihočeského kraje: U Podolska na Orlíku a ve Staňkovském rybníce není voda vhodná ke koupání, vadí hlavně sinice
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Krajská hygienická stanice Jihočeského kraje - logo

Ve sledované lokalitě vodní nádrže Orlík u autokempu Radava dostala voda na pětistupňové škále trojku, která značí zhoršenou jakost vody s mírně zvýšenou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci. U některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže. Po koupání v této lokalitě doporučují hygienici osprchovat se čistou vodou. Dle výsledků aktuálního rozboru je zde překročena limitní hodnota ukazatele sinice, chlorofyl-a a vodní květ.

Ve druhé sledované lokalitě na Orlíku u veřejného tábořiště Podolsko dostala voda čtyřku. Dle výsledků aktuálního rozboru je tu voda nevhodná ke koupání.

„U Podolska bylo zjištěno významné překročení hodnoty ukazatele sinice, chlorofyl-a a vodní květ. Voda v této lokalitě neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní riziko,“ uvedla ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová. Koupání a provozování vodních sportů zde nelze doporučit zejména pro děti, těhotné ženy, osoby trpící alergií a osoby s oslabeným imunitním systémem.

Třetí sledovanou lokalitou v tomto týdnu byl Staňkovský rybník. Dle aktuálního rozboru je tu voda nevhodná ke koupání, bylo zjištěno překročení hodnoty ukazatele sinice a chlorofyl-a. Voda neodpovídá hygienickým požadavkům a pro uživatele představuje zdravotní riziko, koupání a provozování vodních sportů nelze doporučit zejména pro děti, těhotné ženy, osoby trpící alergií a osoby s oslabeným imunitním systémem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ opět varuje před podvodnými reklamami na sociálních sítích: Je to důmyslná past, nenechte se nachytat

8:54 ČEZ opět varuje před podvodnými reklamami na sociálních sítích: Je to důmyslná past, nenechte se nachytat

Na internetu se objevila další vlna klamavých reklam, které zneužívají dobrého jména a značky společ…