Kardinál Dominik Duka novým hostem Českého rozhlasu Dvojka

24.02.2015 18:04

Od února se stal novým členem týmu „jaktovidičů“ v pořadu Zity Senkové Jak to vidí arcibiskup pražský Dominik Duka. Posluchači se tak mohou těšit na upřímné, neotřelé a přitom korektní názory na aktuální dění doma i ve světě.

Kardinál Dominik Duka novým hostem Českého rozhlasu Dvojka
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Po lednových úpravách ve vysílání pořadů Českého rozhlasu s duchovními a etickými tématy se Dominik Duka stává novým hostem pořadu „Jak to vidí“ Českého rozhlasu Dvojky a doplnil tak posluchačsky úspěšné názory dalších duchovních: pomocného biskupa pražského Václava Malého a prezidenta České křesťanské akademie Tomáše Halíka. 

Pořad se natáčí exkluzivně přímo v prostorách Arcibiskupství pražského, v pracovně kardinála Dominika Duky.

„Pravdivé slovo je pro mě jako pro křesťana vyjádřením vztahu k Bohu, ve stejném duchu bych rád vedl dialog s posluchači Českého rozhlasu Dvojky, tedy inspirovat korektní diskuzi s úctou k názorovému oponentovi, byť by se mi jeho názor zrovna nezamlouval.“ říká Dominik Duka.

„Pro nás je to pochopitelně veliká čest a jsme rádi, že si pak kardinál vybral právě naši stanici,“ dodává šéfredaktor Dvojky Miroslav Dittrich.

Dominik Duka ale není zdaleka jedinou novou tváří v týmu pořadu Zity Senkové. Aktuální dění komentují také například Peter Duhan, generální ředitel Českého rozhlasu, ředitel Centra pro teoretická studia Univerzity Karlovy a Akademie věd ČR David Storch, novinář a vysokoškolský učitel Metropolitní univerzity Praha Břetislav Tureček nebo komentátor Českého rozhlasu Jan Petránek. Seznam všech osobností najdou posluchači na webu www.dvojka.rozhlas.cz.

Pořad „Jak to vidí“ vysílá Český rozhlas Dvojka pravidelně od pondělí do pátku a v neděli od 8:30 hodin. Hosty jsou uznávané osobnosti z nejrůznějších oblastí, které komentují aktuální dění ve světě, ve svých oborech, ale hovoří i o vztahu k věcem všedním.  Speciální nedělní vysílání se pak zaměřuje na etická a duchovní témata.

Více informací o programu a pořadech naleznete na webu www.dvojka.rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český rozhlas

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…