Karel Roden a Veronika Nová patrony nového skutečně bezpečného autobusu pro děti BusLine

20.03.2014 20:40

BusLine a.s. pokračuje v projektu "Bezpečnost pro naše děti" a dnes spustil provoz nového skutečně bezpečného autobusu pro děti, který nese jméno "Mikeš". Ten v Jablonci nad Nisou pokřtili Veronika Nová a Karel Roden, kteří se stali jeho patrony.

Karel Roden a Veronika Nová patrony nového skutečně  bezpečného autobusu pro děti BusLine
Foto: BusLine
Popisek: BusLine

Akce se uskutečnila v rámci programu veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour a moderoval ji Ivan Vyskočil, který jako držitel průkazu profesní způsobilosti opravňujícího nejen k řízení autobusu, ale také k přepravě cestujících, má k autobusové dopravě velmi blízko.

„Projekt „Bezpečnost pro naše děti“ jsme zahájili v listopadu 2012, kdy byl uveden do provozu autobus „Beruška“. Vzhledem k tomu, že poptávka nejen ze strany mateřských i základních škol a rodičů, ale i samotných malých pasažérů je opravdu veliká, rozhodli jsme se v projektu bezpečné přepravy dětí pokračovat. Bezpečný autobus již urazil téměř 100.000 km a přepravil tisíce dětí na různé kulturní i sportovní akce. Naším cílem je do budoucna vytvořit flotilu těchto speciálních autobusů,“ sdělil Jakub Vyskočil, předseda představenstva BusLine a.s. Karel Roden i Veronika Nová popřáli novému autobusu mnoho bezpečně ujetých kilometrů a jen samé usměvavé malé pasažéry. Spolu s dětmi z Mateřské školy Pampeliška z Jablonce nad Nisou pokřtili autobus Mikeš dětským šampaňským. Hlavním motivem je dětský usměvavý autobus, který si na místě děti domalovaly.  

Moderní autobus SOR ILH 12 je český autobus vyrobený na zakázku ve společnosti SOR Libchavy spol. s.r.o. a disponuje  kapacitou 50 míst k sezení. Všechna sedadla autobusu jsou vybavena moderním systémem IsoFix, díky kterému je dítě bezpečně upoutáno během několika vteřin. Dětské sedačky jsou vyrobeny s použitím revoluční technologie Maxi-Cosi Rodi AirProtect® s vylepšenou boční ochranou, která překonává již tak přísné bezpečnostní testy. Sedačka chrání hlavu dítěte v případě nehody a má také optimální ochranu pro oblast boků. Lze ji polohovat, délka a šířka opěrky zad může být přizpůsobena rostoucímu dítěti ve věku od 3 do 12 let. „Tento bezpečný autobus bude nasazen na naše středisko v Liberci. První autobus Beruška provozuje středisko v Jablonci nad Nisou a díky oběma vozům jsme na základě poptávky schopni zajistit dopravu dětí z mateřských a základních škol z Libereckého kraje. Mnohdy se totiž stalo, že kapacita jednoho autobusu nebyla dostačující.

Samozřejmě chceme služby bezpečné přepravy dětí nabídnout i v ostatních regionech,“ dodal Jakub Vyskočil.

Mgr. Nikola Bradíková
PR manager

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…