Kdo byl v české historii nejlepším premiérem vlád? Zjišťovalo se průzkumem

06.03.2015 13:02

Z jedenácti premiérů vlád České republiky zastával, dle názoru největšího počtu domácí populace, nejlépe svoji funkci Miloš Zeman, který stál v čele vlády v letech 1998-2002. Ukázal to exkluzivní průzkum společnosti SANEP, který bude postupně hodnotit i jednotlivé ministry českých vlád.

Kdo byl v české historii nejlepším premiérem vlád? Zjišťovalo se průzkumem
Foto: ReproFoto: Blesk
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu S prezidentem v Lánech

Stávajícího prezidenta Miloše Zemana považuje za nejlepšího z plejády jedenácti premiérů českých vlád 14,6% dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek domácí populace.

I přesto, že stávající premiér Bohuslav Sobotka je se ziskem 13,2% hlasů až druhým nejlépe hodnoceným premiérem, nejedná se vzhledem k autoritě a oblíbenosti prezidenta Miloše Zemana o špatný výsledek. Ba právě naopak lze říci, že pro stávajícího premiéra Bohuslava Sobotku je to jasný signál, že si ve své pozici počíná velice dobře. To ostatně dokládá i zjištění, že dle názoru v souhrnu 49% dotázaných je Bohuslav Sobotka schopným premiérem.

Bývalý prezident Václav Klaus, pak jako premiér (1993-1998) skončil se ziskem 8,6% hlasů až na pátém místě.

Mezi nejhůře hodnocenými premiéry skončil např. bývalý premiér Petr Nečas (2010- 2013), který získal pouze 2,9% hlasů.

Absolutně nejhůře však dopadl bývalý premiér Stanislav Gross, kterého za nejlepšího premiéra považuje pouze 0,1% dotázaných.

Exkluzivní internetový průzkum společnosti SANEP byl proveden ve dnech 12. – 19. ledna 2015 na vybrané skupině 4.187 dotázaných, kteří představují reprezentativní vzorek obyvatel ČR ve věku 18-70 let. Celkově se průzkumu společnosti SANEP zúčastnilo v rámci respondentního panelu 220 tisíc registrovaných uživatelů 21.042 dotázaných. Reprezentativní vzorek byl vybrán metodou kvótního výběru a odpovídá sociodemografickému rozložení obyvatel ČR dle údajů Českého statistického úřadu. Statistická chyba u uvedené skupiny obyvatel se pohybuje v rozmezí +-2,5%. Kontrola daného vzorku byla provedena triangulační datovou metodou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…