Když pouť, tak jedině Ekopouť, shodli se mnozí návštěvníci

05.10.2014 14:03

Mezinárodní filmový festival Ekofilm pomalu doplouvá ke svému závěru. Ta hlavní doprovodná akce – Ekopouť, se konala v sobotu v Ostravě – Porubě. Bavila malé i velké návštěvníky, kterých i přes nepřízeň počasí přišlo dost a dost.

Když pouť, tak jedině Ekopouť, shodli se mnozí návštěvníci
Foto: Ekofilm
Popisek: Součástí festivalu Ekofilm byla i Ekopouť.

Zajímavé úkoly, soutěže, workshopy, chemické pokusy, ale třeba i jízda na netradičním kole, na speciálním kolovém kolokolotoči či OxyBox, neboli speciální stan s čistým, profiltrovaným vzduchem. K tomu živá hudba a vynikající atmosféra, tak vypadala letošní Ekopouť, která se konala v Ostravě – Porubě na Hlavní třídě v sobotu 4. října. Téměř po celý den korzovali návštěvníci od nejútlejšího věku až po věk seniorský k jednomu stánku ke druhému. A bylo vidět, že je akce baví. „Vyzkoušel jsem si jízdu na strašně divném kole. Sice jsem z něho skoro slítnul, ale byla to sranda,“ byl spokojený například sedmiletý Ondřej Dubník z Ostravy. Dalším dětem se líbila soutěž v chytání bublinek. Prohlédly si pod mikroskopem živý hmyz a poskládaly puzzle. Sedmdesátiletá Danuše Ctiborová z Ostravy zase ocenila speciální promítací stan. „Chvíli jsem si tam sedla a v klidu se podívala na filmy. Je to moc hezká akce. Být mladší, vlezla bych i na ten kolotoč,“ chválila.

Na programu Ekopouti se podílelo několik organizací, jako například Ostravské muzeum, Střediska volného času Ostrčilova, Gurtějova a Korunka, Ostravská univerzita, MS spolek na ochranu zvířat, Stanice mladých přírodovědců atd.  „Přesto, že počasí moc nepřálo, přišlo nad očekávání hodně lidí, hlavně mladých rodin s malými dětmi, což nás opravdu potěšilo. Obrovský úspěch pak zaznamenal náš speciální kolotoč složený z jízdních kol, na kterém se opravdu točili malí i velcí. Návštěvníkům se líbilo i vystoupení kapely Pangea Beatles Revival. Takže pokud bych měla hodnotit Ekopouť jedním slovem, neváhala bych použít – úspěch,“ byla spokojená hlavní organizátorka Ekopouti  Michaela Hučíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…