Kinobus nejen bavil, ale i pomáhal

28.10.2016 10:40

Devátý ročník Kinobusu přilákal takřka 15 tisíc diváků do 14 pražských lokalit. Spolu s letním turné mobilního kina, které skončilo 15. září promítáním na Hůrce, putovala i tradiční kasička dobročinného projektu. Vybraná částka 12 531 Kč pomůže díky spolupráci Dopravního podniku s Nadací Nova malému Vládíkovi, trpícímu svalovou dystrofií.

Kinobus nejen bavil, ale i pomáhal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Centrální dispečink městské dopravy

Letos navštívilo 52 projekcí Kinobusu od 20. června od 15. září 2016 celkem 14 781 diváků. Ačkoli měl letošní ročník o osm promítacích večerů méně než ten loňský, průměrná návštěvnost 284 diváků na promítání svědčí o oblibě tohoto projektu.

V souvislosti s letním turné Kinobusu měli jeho návštěvníci možnost na celkem 14 pražských zastávkách tohoto pojízdného biografu přispět do zapečetěné kasičky Nadace Nova.  Milovníci filmu projekt podpořili celkovou částkou 12 531,- Kč, která alespoň částečně ulehčí život Vládíkovi z Votic u Benešova.

Otec Vládíka se obrátil na Nadaci Nova se žádostí o pomoc. Vládíkovi ve třech letech diagnostikovali nevyléčitelnou svalovou dystrofii. Sice s potížemi, ale ještě zdárně nastoupil do první třídy, nicméně během let se jeho pohybové možnosti rychle omezovaly. Dnes je, coby dvanáctiletý chlapec, upoután na invalidní vozík a ve zkvalitnění života by mu výrazně pomohl vozík elektrický. 

„Stejně jako Kinobus kouzlí na rtech úsměv filmovým příznivcům, tak Nadace Nova přináší úsměv dětem. Děkujeme DPP, že umožnil podporu dobré věci i všem návštěvníkům, kteří během letního promítání přispěli do kasičky Nadace Nova,“ řekla Kristina Kloubková, patronka Nadace Nova. Televize Nova uvede reportáž z předání šeku Vládíkovým rodičům dnes večer v Televizních novinách, které zpětně můžete zhlédnout na portálu Nova Plus, zde.

„Máme radost, že se Kinobus tradičně těší velké oblibě a DPP může za pomoci návštěvníků mobilního kina podpořit dobrou věc. Zároveň bych rád poděkoval městským částem za finanční spolupráci a propagaci projektu Kinobus“ uvedl Jiří Štábl, tiskový mluvčí Dopravního podniku hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

10:04 MHMP: Praha zprovoznila další část cyklostezky A1 mezi Stromovkou a ulicí Varhulíkové

Hlavní město prostřednictvím Technické správy komunikací hl. m. Prahy (TSK) otevřelo novou část páte…