Klinika Canadian Medical Care získala pro spolupráci špičkového kardiologa

22.04.2015 11:06

Pražská klinika Canadian Medical Care rozšířila řady svého lékařského týmu o špičkového specialistu v oblasti dětské kardiologie. Jedná se o prof. MUDr. Jana Marka, Ph.D., FESC, který patří k mezinárodně uznávaným odborníkům v dětské kardiologii a diagnostice vrozených vad srdce od prenatálního období v průběhu těhotenství až do dospělosti.

Klinika Canadian Medical Care získala pro spolupráci špičkového kardiologa
Foto: red
Popisek: prof. MUDr. Jan Marek, Ph.D., FESC

Své bohaté profesní zkušenosti prof. MUDr. Jan Marek, Ph.D., FESC, nabízí klinice Canadian Medical Care v rámci Centra prenatální ultrazvukové diagnostiky a dětské kardiologie. „Jedná se o unikátní pracoviště, jež přispívá ke zkvalitnění péče o těhotné a děti, která je na zdejší klinice na mimořádně vysoké úrovni,“ uvádí MUDr. Barbara Taušová, MBA, ředitelka a zakladatelka zdravotnického centra Canadian Medical Care. „Naším dlouhodobým cílem je pro kliniku Canadian Medical Care získávat ty nejlepší odborníky uznávané i za hranicemi země. Profesor Jan Marek se řadí mezi absolutní špičku ve svém oboru, a to nejen v České republice,“ doplňuje Ing. Václav Vachta, generální ředitel a předseda představenstva společnosti EUROCLINICUM, která kliniku Canadian Medical Care provozuje.

Prof. MUDr. Jan Marek, Ph.D., FESC, absolvoval Fakultu dětského lékařství Univerzity Karlovy v Praze a pracoval více než dvacet let v Dětském kardiocentru Fakultní nemocnice Motol. V roce 2005 odešel jako vedoucí lékař echokardiografické laboratoře a centra prenatální kardiologie do světoznámé dětské nemocnice Great Ormond Street Hospital for Children v Londýně. Má za sebou bohatou profesní kariéru, během které se stal mezinárodně uznávaným specialistou v oboru dětské kardiologie se zaměřením na včasnou diagnostiku vrozených srdečních vad u plodu v těhotenství. O této problematice napsal řadu odborných studií, současně na toto téma pravidelně přednáší na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze a University College v Londýně.

Prof. MUDr. Jan Marek, Ph.D., FESC, absolvoval pracovní a studijní stáže v Německu, USA a Kanadě. Jako uznávaný odborník získal členství v řadě významných odborných organizací – mimo jiné v České pediatrické společnosti (ČPS), České kardiologické společnosti (ČKS), Evropské kardiologické společnosti (ESC), Asociaci evropské dětské kardiologie (AEPC), kde byl v letech 2011–2014 prezidentem Pracovní skupiny zobrazovacích metod, ale také v Britské společnosti echokardiografie (BSE) a Americké společnosti echokardiografie (ASE). V současnosti je mj. členem Evropské akreditační komise v echokardiografii vrozených srdečních vad a spolupodílí se na výuce oboru především v Evropě a USA. „Odborník kvalit profesora Jana Marka je pro naše pacienty zárukou, že na klinice Canadian Medical Care získají maximální péči za využití nejmodernějších metod současné medicíny,“ dodává Ing. Václav Vachta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…